El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La ciutadania de Castalla decidirà sobre la conciliació personal, familiar i laboral de qualitat

Cartell del qüestionari / Ajuntament de Castalla

Ací podeu consultar el qüestionari en línia fins el 14 de maig

L’Ajuntament de Castalla vol dissenyar les polítiques locals d’Igualtat segons les repostes de la ciutadania. El consistori ha elaborat un qüestionari en el qual poden participar les persones majors de 16 anys.

L’Ajuntament de Castalla ha llançat un qüestionari en línia sobre conciliació dirigida a la ciutadania de la localitat. La Conselleria de Benestar Social ha impulsat aquest formulari anònim en col·laboració amb la consultora EQUÀLITAT. La iniciativa s’emmarca dins de les accions realitzades en el marc del II Pla Municipal d’Igualtat. El qüestionari anònim estarà obert al veïnat fins al divendres 14 de maig.

En aquest sentit, el Consistori du a terme aquesta proposta amb la finalitat de promoure una conciliació de la vida personal, familiar i laboral de qualitat, a més de fomentar la corresponsabilitat. Això és, “la distribució equilibrada de les tasques domèstiques i les cures de familiars, entre les persones convivents”, segons informa l’Ajuntament. A més, el qüestionari ofereix a la gent de Castalla l’opció de participar de manera activa responent a les preguntes.

Com és el qüestionari?

La bateria de preguntes consultarà als veïns de la localitat de manera anònima sobre la seua situació socioeconòmica, amb qüestions concretes sobre el tipus de treball que es realitza i la satisfacció amb l’estat actual. El formulari també pregunta sobre les possibilitats de formació i promoció en l’empresa. Per altre costat, les preguntes incideixen en la situació familiar i personal de cadascú. En conjunt, busca conéixer les possibilitats de conciliació entre la vida personal i laboral i el grau de conformitat de la ciutadania amb la realitat existent. Finalment, el formulari dóna l’oportunitat als usuaris de proposar les mesures que consideren oportunes per a millorar aquests aspectes. Així mateix, el qüestionari aborda el paper de l’Ajuntament en aquest àmbit.

Una vegada acabat el termini, s’elaborarà un informe amb els resultats obtinguts, amb la finalitat d’adoptar les mesures apropiades i necessàries per a millorar i afavorir la conciliació de tota la població.

La regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha declarat que “el qüestionari és una ferramenta per a conéixer l’opinió de la població de Castalla en relació amb diferents aspectes en matèria d’Igualtat que ens ajudarà a enfocar millor les polítiques públiques”.