El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La ciutadania ja pot presentar les seues idees per a “Ontinyent Participa”

Virtudes González i Natalia Enguix a la presentació de la nova edició
  • Enguix recordava que la mitjana mai ha baixat del 20% dels potencials votats.
  • González incidia en la importància de què tota la ciutadania en edat de votar en aquest procés s’implique.

La VIII edició del procés arribarà als instituts i donarà més protagonisme als consells sectorials.

El procés de participació ciutadana “Ontinyent Participa" inicia aquesta setmana la seua VIII edició amb novetats: impartició de tallers formatius a l’alumnat de batxillerat i es potenciarà el paper dels 10 consells sectorials en el procés per aconseguir major diversitat de propostes.

Les regidores de Govern Obert i Ciutadania, Natàlia Enguix, i Virtudes González presentaven “Ontinyent Participa 2022" el dia que s’obria el termini per a la presentació de propostes a través de la web www.ontinyentparticipa.es.

La regidora de Govern Obert, explicava que amb els tallers a batxiller, l'alumnat rebrà formació en Participació Ciutadana i coneixerà de primera mà el programa. Enguix manifestava que amb aquestes activitats contribuiran a que els i les joves siguen més conscients de la importància d’implicar-se en la política municipal.

A més, l’oportunitat per a cadascun dels 10 consells sectorials de la ciutat d'escollir una proposta d’entre totes les que passen a la fase final i formen part del llistat definitiu generarà més diversitat d’ofertes, explicaven des de l’Ajuntament d’Ontinyent.

La primera fase del procés entre el 6 i el 19 de setembre servirà per a que la ciutadania puga enviar les seues idees. Després, entre el 20 i el 24 del mateix mes, s’analitzaran les propostes per part dels departaments municipals, per a comprovar que s’ajusten a les bases del programa. Aquestes bases exposen que el pressupost màxim ha de ser de 48.000 euros per a inversions o 18.000 euros en cas de despesa corrent.

Del 27 al 30 de setembre es celebraran els consells sectorials, on cadascun triarà una proposta d’entre les que hagen passat la fase tècnica i el 4 d'octubre es presentarà el vídeo promocional amb les 10 propostes finalistes. I encara que no hi ha res segur, si es possible, es farà una jornada on els i les que han proposat alguna idea podran defensar la seua iniciativa. Finalment, del 1 al 14 d’octubre les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent podran votar telemàticament 5 d’entre les 10 propostes finalistes.

Dels 28 projectes escollits per a executar des de la primera edició l’any 2014, s’han fet realitat 24 (un 86%) amb una inversió acumulada executada de més de 2'3 milions d'euros. I els quatre que resten continuen avançant: la rehabilitació i millora de la Glorieta; la reurbanització del carrer Sant Antoni; la substitució de la coberta del Mercat Municipal i la repoblació de les serres.