El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La ciutadania pot decidir que fer amb Alcoi fins al 2025

Captura de pantalla de la nova web on fer les aportacions

L'Ajuntament d'Alcoi té un "somni" que és "canviar aquesta ciutat" i a més "té una estratègia per fer-ho". Aquesta cita és el primer que es pot llegir al "Diagnòstic Estratègic per al municipi d'Alcoi", document sobre el qual es preveu desenvolupar el Pla Estratègic d'Alcoi, que està projectat fins al 2025.

En aquest diagnòstic s'estableix els principals reptes de ciutat sobre els quals es definiran els projectes i accions que contribuiran a fer d'Alcoi una ciutat més integradora, intel·ligent i sostenible. Aquests projectes queden reflectits en el corresponent Pla d'Acció.


A banda del treball a escala interna, la ciutadania té l'oportunitat d'expressar la seua opinió i ajudar a definir projectes de transformació d'Alcoi. D'aquesta manera es posa a la disposició de qualsevol persona interessada una eina mitjançant la qual recaptar diferents punts de vista sobre aspectes socials, culturals, de desenvolupament econòmic, innovació, etc.


Aquest divendres 10 d'agost, la Junta de Govern aprovarà el Pla Estratègic Inicial perquè així passe a exposició pública, darrer pas abans de l’aprovació definitiva. Una vegada es publique al BOP, durant 2 mesos la ciutadania podrà fer les al·legacions que considere i una vegada es responguen, ja es realitzarà l’aprovació definitiva.

Entre els objectius del Pla estratègic d'Alcoi està el de millorar la capacitat d'organització i acció de la ciutat, des d'un enfocament eminentment pràctic, delimitar els objectius a llarg termini i proposar accions de millora basant-se en la missió, visió i objectius de la ciutat i plantejar un full de ruta per al desplegament del Pla.


Manolo Gomicia, regidor de Territori, indica que "estem en la recta final per aprovar el document que pretén establir les directrius i línies de treball per seguir transformant la nostra ciutat. En el pla estratègic es determinarà què és important per als habitants d'Alcoi, i s'establiran les prioritats i actuacions a desenvolupar en els pròxims anys. Si bé és cert que ja hem aprovat plans importants per al futur d’Alcoi com el Pla Director Smart City, o l'estratègia DUSI, elegida per Europa per a rebre una subvenció de 20 milions d’euros,10 d’ells aportats per Fons Feder, el pla estratègic serà un document global de llarg termini".