El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La 'ciutat sostenible' de Guanyar Alcoi advoca per la municipalització de serveis

Els cinc primers noms de la llista de Guanyar Alcoi han presentat el programa de la seua formació.

Les propostes programàtiques es poden consultar íntegrament en aquest enllaç.

La plataforma Guanyar Alcoi ha fet públiques les seues propostes programàtiques on fan èmfasi en la municipalització de distints serveis, com ara el d'abastiment d'aigua, la neteja i manteniment del clavegueram, i la recollida de residus urbans. L'alcaldable de la formació, Sandra Obiol, ha defensat que les línies programàtiques presentades permetran "avançar-se als problemes que té la ciutat", problemes que segons la candidata han desembocat en els darrers anys en una davallada de la població alcoiana.

El programa presentat per Guanyar s'articula mitjançant cinc eixos. En un d'ells, 'Ajuntament al servei de les persones', la plataforma aposta pel servei públic amb (sumades a les esmentades anteriorment) la creació d'una empresa pública d'habitatge i gestió del patrimoni municipal de sol, la creació o participació en una cooperativa pública d'abastiment energètic, així com auditories públiques de comptes dels serveis privatitzats.

En l'apartat 'Ciutat per treballar' s'advoca per la creació d'una Agència d'Inversió Local, la qual s'encarregaria d'impulsar projectes empresarials, a la vegada que impulsaria la reindustrialització i modernització d'empreses amb crèdits de baix interés. Per al foment de l'ocupació proposen programes d'acompanyament per a persones a l'atur, o l'impuls d'iniciatives per a afavorir la contractació de persones amb diversitat funcional o en risc d'exclusió social.

Envers la consecució d'una 'Ciutat per viure amb dignitat' es dirigeixen polítiques a la població d'avançada edat, augmentat el nombre de places en residències, o amb programes de suport per a evitar l'aïllament i la solitud. També la realització de campanyes informatives als barris per a apropar a la ciutadania el catàleg de serveis socials municipals

Quant a una 'Ciutat de la cultura i l'educació', s'inclou al programa la creació d'un Museu de la Industrialització, lligat a la creació d'un amb temàtica de la dona treballadora. En matèria d'infraestructures s'aposta per la creació d'una sala polivalent que puga albergar iniciatives culturals, o la creació d'una Oficina de Gestió Cultural que reforce l'autonomia dels col·lectius locals.

Per últim, respecte d'aconseguir una 'Ciutat sostenible', es proposa una atenció especial als afectats pels desnonaments, o la mediació de l'Ajuntament amb els propietaris dels pisos buits perquè els destinen a lloguer protegit. També advoquen per la preservació de terrenys agrícoles en procés urbanitzador, així com la recuperació d'aquells en estat d'abandonament.