El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi demanen la millora de la línia Alcoi-València

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi demanen la millora de la línia Alcoi-València / Ecologistes
La línia és un clar exemple l'abandonament que pateix el ferrocarril convencional

La millora de la línia ferroviària Alcoi-València és una de les reivindicacions que La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi ha manifestat en la Setmana de lluita en defensa del tren públic, ecològic i social.

La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi ha repartit fullets informatius per exigir als governs autonòmic i local les inversions necessàries per a la millora de la línia ferroviària Alcoi-València, acció que s'emmarca dins de la Setmana de lluita en defensa del tren públic, ecològic i social. A banda de la millora de la línia València-Xàtiva-Alcoi, demanen un calendari concret d’actuacions i la dotació de les partides pressupostàries necessàries per part dels governs valencià i espanyol.

També s’estan organitzant mobilitzacions i accions per tot l’Estat espanyol per a reclamar la defensa i millora de la xarxa ferroviària convencional, sent la línia Alcoi-València un clar exemple d'abandonament.

Per a ser concrets, Espanya és el segon país del món en més quilòmetres de línies ferroviàries d’alta velocitat, superat només per Xina. Cada any s'han invertit milers de milions i enormes impactes ambientals per la construcció de les vies i ha provocat una xarxa de trens accessibles només per a les persones amb major poder adquisitiu i que connecten només algunes grans ciutats. Per voler prioritzar la importància de l'AVE s'han retallat serveis, tancat línies i estacions i perdut llocs de treball.

En el cas de la línia del tram Xàtiva-Alcoi, els governs central i autonòmic van firmar en 2009 un protocol de col·laboració per a promoure la seua modernització, però no s’han dut a terme encara i s'han perdut molts usuaris potencials pels escassos i inadequats horaris, necessitat de fer transbordament a Xàtiva, baixa velocitat, etc..

Enguany, el Ministeri de Foment ha invertit 5,5 milions d’euros per a reparar els trams més degradats, però aquesta xifra no soluciona el problema, ja que la inversió necessària deuria ser major per a garantir el futur de la línia.