El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Colla Ecologista l’Arrel signa un conveni amb la Fundació Muyu de l’Equador

  • El conveni tindrà una durada de cinc anys.
  • Les dues organitzacions començaran a col·laborar conjuntament

Després de 32 anys de vida de l'Arrel, és la primera vegada que la colla ha signat un conveni d’aquestes característiques amb una organització d’una altra part del món.

La Colla Ecologista l'Arrel i la Fundació Muyu Semilla de Selva, de l’Equador, han presentat aquest divendres a la UNED un conveni de col·laboració entre ambdues entitats. Amb aquest conveni, el qual tindrà una durada de cinc anys, l’Arrel obri la seua col·laboració amb l'Amazònia. A la presentació han estat David Gironés, president de l'Arrel, i Cristina Teruel, la presidenta de la Fundació Muyu Semilla de Selva.

Muyu és una organització sense ànim de lucre, fundada fa uns quatre anys, que està legalitzada pel Ministeri de Medi Ambient de l’Equador.  El seu objectiu és fomentar la conservació de l’Amazònia mitjançant diverses accions com l’educació ambiental, la investigació científica i fomentar alternatives sostenibles en les comunitats indígenes que viuen a la selva.

El conveni entre aquestes dues organitzacions es deu al fet que “treballem en les mateixes línies d’educació ambiental, restauració mediambiental, reforestacions, seguiment dels mamífers, i creiem que podem ajudar-se els uns als altres i ens podem donar difusió entre nosaltres”, ha afirmat Teresa Teruel.

David Gironés i Teresa Teruel han signat el conveni.

“Concretament, el conveni entre l’Arrel i Muyu se centra en la col·laboració d’estudis i investigacions; divulgar les activitats de cada organització; col·laborar econòmicament; intercanviar experiències d’educació ambiental i voluntariats”, ha explicat David Gironés.

Amb aquest conveni, l’Arrel trenca una llança a favor de la cooperació a nivell global, ja que David ha assegurat que es pot dedicar temps tant localment com a l’altra part del món. “A més, vam veure una magnífica oportunitat de col·laborar amb Muyu perquè comptem directament amb el contacte de Teresa, qui és d’Ontinyent, el que ens facilita molt la comunicació”, ha argumentat David.

Per tant, l’objectiu final és donar a conèixer el treball que es fa i obrir les portes a la col·laboració i participació, siga virtualment o presencialment. “Les portes estan obertes per a tota persona que vulga anar a l’Amazònia a ajudar”, ha dit Teresa. A més, David ha afegit que qualsevol persona interessada en voler ajudar, també es poden fer donatius a través de la web de l'Arrel.