El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Colònia d'Aviació d'Alcoi s'integrarà definitivament a Santa Rosa

Reunió telemàtica de Lorena Zamorano i Toni Francés amb l'Instituto de Vivienda, Infraestructures y Equipamiento de la Defensa (INVIED)

La ciutadania va demanar la incorporació d'una piscina municipal, un centre social o espai d'aparcament en un procés participatiu a 2018. 

És un d'eixos aspectes històrics d'Alcoi i pareix que prompte se solucionarà. La Colònia d'Aviació, ubicada a Santa Rosa, passarà a formar part del barri. El ple municipal ha aprovat definitivament la modificació del Pla d'Ordenació Urbana per a poder integrar la Colònia d'Aviació en el barri de Santa Rosa. L'aprovació suposa que es done llum verda a l'execució del conveni signat entre l'Ajuntament i el Ministeri de Defensa en 2017. El conveni permetrà la reordenació dels 60.000 metres quadrats de la Colònia d'Aviació dels quals, 7.500 m² passaran a ser públic complint-se una reivindicació històrica dels veïns del barri de Santa Rosa i dotant a la zona de nou terreny per a poder incorporar infraestructures.

A 2018 es va obrir un procés de participació ciutadana i les demandes dels veïns de Santa Rosa van ser dotar al barri d'una piscina municipal, un centre social o espai d'aparcament.

L'aprovació inicial de la modificació urbanística es va produir al ple municipal del mes de maig, obrint-se un termini d'exposició pública de 45 dies. En aquest temps l'Ajuntament també havia de realitzar consultes a les empreses subministradores d'aigua, energia elèctrica, gas, telefonia i telecomunicacions perquè realitzaren informes sobre les necessitats mínimes de les obres i instal·lacions que hagen d'executar-se amb càrrec a l'actuació urbanística. Durant l'exposició pública, únicament s'ha produït una al·legació, que ha sigut estimada i que no ha suposat cap modificació. La modificació ha definit les obres de rehabilitació dels espais públics així com les condicions per a la rehabilitació edificatòria i la construcció de nous immobles.


La regidora d'Urbanisme, Lorena Zamorano, explica que "una vegada aprovat el pla urbanístic per la Colònia i d'haver realitzat aquesta mateixa setmana una reunió amb l'INVIED, ara el Ministeri ha de començar la redacció del projecte de reurbanització i reparcel·lació així com de l'execució de les obres, el que suposarà una inversió de 500.000 euros en unes obres que després l'Ajuntament d'Alcoi haurà de recepcionar. Tot açò suposarà la recuperació d'espais i instal·lacions fins ara privats del Ministeri, com la cantina, la capella o les zones esportives per a donar-los un ús públic que demanda la ciutadania, entre les quals destaca l'ampliació de dotacions esportives per al barri conforme a la reivindicació participada dels veïns".