El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La comarca celebra un "orgull crític" amb una concentració segura a Alcoi

La plaça de l'Ajuntament d'Alcoi ha acollit per segon any consecutiu aquesta celebració reivindicativa./ LV

L'acte començava amb la lectura del manifest i una denúncia explícita per l'atac vandàlic i LGTBIfòbic que ha patit un mural urbà de l'artista Fefeto, a Ibi, que mostrava l'icònic bes de Madona i Britney Spears. 

Les mesures de distanciament i seguretat imposades per la 'nova normalitat' han marcat la segona concentració del Dia de l'Orgull LGTBIQA+ que s'ha celebrat aquest 28 de juny a Alcoi.

Aquest diumenge s'ha commemorat arreu del món el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+. Les mesures de seguretat i prevenció sanitàries no han permés les celebracions habituals als carrers, però tot i això, a diferents indrets sí que s'ha volgut traslladar la reivindicació a les places públiques complint amb tots els protocols sanitaris.

Aquest ha sigut el cas de les nostres comarques, on per segon any consecutiu la defensa dels drets i la diversitat sexual concentrava a desenes de persones dels nostres pobles a la plaça de l'Ajuntament d'Alcoi, responent així a la crida llançada des del col·lectiu LGTBI MARIola.

Complint amb les consignes de distanciament físic, l'ús de mascareta i la desinfecció de mans, els i les assistents han manifestat el seu suport i reivindicat els drets de la comunitat lèsbica, gai, bisexual, trans, intersexual, queer i asexual. Així també, no han faltat les crítiques per a tots aquells atacs i discriminacions que sofreixen les persones a causa de la seua sexualitat i altres aspectes com són la raça o edat, entre altres. "La lluita pels drets LGBTIQ+ no s'entén sense la lluita antiracista", diu el manifest.

Amb la celebració d'aquest segon "orgull crític", insisteixen des de l'organització, es pretén fer visible una realitat i "mostrar-nos com a poble divers. (...) La diversitat ens fa a totes més iguals". I llancen una crida a "no blanquejar la desigualtat. No es pot estar del costat d’aquells que ens volen sotmetre i vore’ns armaritzats, silenciats i no visibles. No es pot estar al costat del feixisme. No podem estar del costat de la gent que no diu les coses pel seu nom, que no condemna la lgtbifòbia, que permet acords amb gent que ens nega la igualtat i la diversitat de gènere". Perquè l'Orgull pot ser una festa, però sobretot és una reivindicació i una lluita de cada dia.