El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de IES Andreu Sempere,

IES Andreu Sempere

La comunitat educativa de l’Andreu Sempere reclama celeritat a l’Administració en la remodelació del centre

L’Associació de Mares i Pares i el Claustre de Professorat recorda que, a pocs dies de l’inici de la matriculació, es fa imprescindible conèixer on anirà l’alumnat el proper curs.


Fa més de 20 anys que es reclama la intervenció, 12 del primer anunci de Conselleria i 3 des de l’aprovació del pressupost de 4 milions, per a una remodelació que serà insuficient.


La comunitat educativa de l’IES Andreu Sempere comença a impacientar-se. Els anuncis sobre la futura remodelació del centre educatiu es succeeixen però sense cap certesa. A hores d’ara, i a pocs dies de l’inici de la matriculació d’ESO i Batxillerat per al curs vinent, encara no s’ha licitat l’obra, a l’espera de decidir on es reubicarà l’alumnat al 2020-21. Es preveu que l’obra durarà 14 mesos i se’ns havia anunciat que començaria a executar-se en acabar les classes, al mes de juliol de 2021.


Les mares i els pares del centre, però també els del futur alumnat, necessiten saber on acudiran les seues filles i fills i si comptaran amb transport escolar gratuït (si han d’anar fora del barri). L’accessibilitat i la llunyania és una qüestió fonamental a l’hora de triar centre, parlem de més de 400 joves que han de desplaçar-se a diari per la ciutat. De la mateixa manera, el professorat vol conèixer a quines instal·lacions desenvoluparà la seua tasca i si tindrà els mitjans que requereix un ensenyament de qualitat.


Durant tot aquest temps d’espera, l’equip directiu ha fet totes les gestions que li s’han demanat, i encara més, per tal d’agilitzar el procés i facilitar la tasca a l’administració local i autonòmica. Però ens trobem, exactament a tres setmanes de la matriculació, sense cap resposta definitiva.


I no parlem d’un procés que haja estat gens fàcil. Només cal donar-li una ullada a l’hemeroteca per comprovar que les necessitats s’arrosseguen des del segle passat (1999); que el primer projecte va ser aprovat al 2009; que l’aprovació definitiva de la remodelació integral data del 2018, que el projecte definitiu està redactat des del Nadal i que ja sabem que serà insuficient (ha quedat fora el gimnàs i el pati) i requerirà d’una segona intervenció.


Per últim, la comunitat educativa adverteix que, de cap manera, podria entendre’s un nou aplaçament dels terminis i insta les administració a solucionar immediatament els entrebancs burocràtics.

L’hemeroteca:
La necessitat de reforma era ja evident al 1999, quan des del centre es va enviar un primer informe a la direcció territorial d’Educació reclamant la intervenció.


L’any 2009 la Conselleria d’Educació va donar llum verda al projecte bàsic de remodelació de l’institut amb un pressupost superior als 6 milions d’euros (2 més que l’actual projecte).
Al març de 2018, la Generalitat torna a aprovar la remodelació integral de l’IES Andreu Sempere.


Al mes de juliol de 2018, l’Ajuntament anuncia (i aprova en plenari, el dia 27) la intervenció, amb un cost de 4 milions d’euros dins del pla “Edificant” de la Generalitat. L’alcalde d’Alcoi assegura en l’anunci que “L’Andreu Sempere sempre ha sigut una prioritat per aquest govern, després de molts anys de decepcions i promeses incomplides per part de la Generalitat”. La intervenció estava prevista per al 2020.


Al febrer de 2021, el regidor d’educació anuncia a la premsa que el projecte ja està acabat, però que no podrà començar fins que s’aturen les classes a les vacances d’estiu i anuncia que s’està buscant un emplaçament per al curs 2021-2022


Al mes d’abril, el regidor reconeix que la remodelació no es podrà fer completa en el primer projecte d’Edificant, i el gimnàs i els patis es reformaran en un pròxim projecte, només acabar el primer. I des de l’institut ja es mostra preocupació perquè els processos burocràtics semblen allargar-se més del que toca.


Aquest passat divendres, 7 de maig, al plenari de l’Ajuntament, en resposta a una pregunta de Sandra Obiol (portaveu de Guanyar Alcoi) el regidor continua sense posar data a la licitació. I continuem sense saber on anirem l’any que ve.


El proper dia 2 de juny s’inicia el procés de matriculació, amb la publicació de vacants, a l’ESO i Batxillerat.