El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La concertada ajorna la concentració a espera de resposta favorable de conselleria

Imatge d'arxiu d'una concentració de la concertada en maig del 2017 /AM

Esperen al resultat d'una pròxima reunió amb conselleria la pròxima setmana, i si no s'arriba a cap acord, la protesta es farà el dijous 15 de novembre a les 17,30 hores a la plaça d'Espanya.

Aquest 8 de novembre de vesprada estava prevista una concentració per part de l'escola concertada d'Alcoi, en protesta per la retallada de 91 hores de professorat en 4 centres alcoians. Però el sindicat FSIE, Federació de Sindicats Independents de l'Ensenyament, anuncia que la convocatòria queda ajornada una setmana, a espera de rebre una resposta favorable de conselleria.

La crítica de FSIE és respecte al PAM, el Pla d'Actuació per a la Millora, que segons el sindicat, suposa una reducció de 91 hores de professorat a Alcoi, la qual cosa ha derivat en l'acomiadament de dos professores i la reducció de jornada d'altres dos. Aquest 7 de novembre, el sindicat s'ha reunit amb conselleria però asseguren que des d'Educació no han pogut respondre a la seua queixa perquè estan pendents de rebre més informes. De fet, des de FSIE confien que la pròxima resposta siga favorable, ja que des de la Direcció General de Centres Docents els han avançat que, tot i que falten les dades d'algun centre, dels col·legis que sí que ho han demanat "no dubta que es tornen les hores perquè hi ha alumnes suficients". Així, des de FSIE esperen que es revertisca la situació dels col·legis Carmelites i Santa Ana d'Alcoi, els dos més afectats per la retallada d'hores. 

Així les coses, i com la Comissió de Seguiment es torna a reunir la pròxima setmana, en concret dimecres 14 a migdia, el sindicat ha decidit ajornar la convocatòria de protesta prevista per a hui, i esperar als resultats de la pròxima reunió.

Si finalment no s'arriba a cap acord amb conselleria amb la qüestió de les hores retallades a Alcoi, la protesta es faria el 15 de novembre a les 17,30 hores a la plaça d'Espanya.