El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La concertada convoca concentració a Alcoi en protesta per la reducció d'hores de professorat

Imatge d'arxiu. Concentració de la concertada en maig del 2017 a Alcoi

La concentració està convocada per al pròxim 8 de novembre, a les 17,30 hores, a la plaça d'Espanya.

El sindicat FSIE, majoritari en l'ensenyament concertat, protesta per la reducció de 220 hores d'atenció del professorat en tota la Comunitat Valenciana, de les quals 71 pertanyen a Alcoi. La reducció, segons els sindicats, ha suposat l'acomiadament de dos professores i la reducció de jornada d'altres dos. Per contra des d'Educació diuen que ara es procedeix a assignacions extraordinàries per atendre les necessitats de cada centre en concret.

Actualització: el mateix 8 de novembre, els convocants han decidit ajornar la convocatòria fins al 15 de novembre. 

 

El sindicat FSIE, Federació de Sindicats Independents de l'Ensenyament, critica la retallada de 91 hores de professorat en 4 col·legis d'Alcoi. Són hores corresponents al PAM, el Pla d'Actuació per a la Millora, i que es concreten en atenció als alumnes amb necessitats específiques. Des de FSIE asssguren que enguany la reducció en Alcoi és "desproporcionada" i que ha suposat l'acomiadament de 2 professores i la reducció de jornada d'altres 2, en els col·legis de Santa Ana i les Carmelites. El sindicat ha iniciat una campanya d'arreplegada de signatures per a reclamar que es "restituïsquen les hores suprimides", i ha convocat una concentració de protesta per al pròxim 8 de novembre, a les 17,30 hores, a la plaça d'Espanya.

Héctor Martínez, del sindicat FSIE, diu que a tota la Comunitat Valenciana s'han reduït vora 220 hores, de les quals 91 pertanyen a 4 centres d'Alcoi. Gran part de la reducció, 71 hores, afecta Carmelites i Santa Ana on s'ha acomiadat a una professora de cada col·legi i s'ha reduït la jornada d'altres dos professores de 25 a 15 hores setmanals. Les altres 20 hores afecten Arnauda i Paüles, on els professors s'han repartit la reducció, segons explica Héctor Martínez.

Des del sindicat expliquen que després de diverses queixes i recursos, conselleria d'educació els ha emplaçat a una nova reunió el 7 de novembre, "però, ens podem fiar d'aquesta conselleria?" diu Héctor Martínez, qui assegura que han celebrat ja cinc reunions sense cap acord, i "els nostres alumnes ja no poden esperar més. El curs ha començat i necessiten continuar amb aquesta atenció educativa, però ara com ara els professors ja han sigut acomiadats".

Per contra, des de Conselleria d'Educació remeten al Decret publicat en estiu sobre educació inclusiva on s'estipulen els criteris d'equitat i d'inclusió en el sistema educatiu valencià. Asseguren que respecte al curs passat, s'ha passat de 83 milions del PAM a 109 milions en l'actual curs escolar; però expliquen que hi ha hagut un "canvi del criteri d'assignació", amb l'objectiu d'adaptar-se a les necessitats concretes de cada centre, i que "ara mateix s'estan fent les assignacions extraordinàries". Tot i això, des d'ARAMULTIMÈDIA estem pendents de confirmació de la situació concreta d'Alcoi, ja que des d'Educació asseguren que l'augment del PAM ha sigut gran especialment en els centres concertats, situació que no coincideix amb les crítiques del sindicat FSIE.