El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La concertada d'Alcoi convoca concentració en contra de la supressió dels concerts educatius

Cartell de la concentració
Serà aquest dilluns 29 de maig, a les 19 hores, a la plaça d'Espanya

Continuen les protestes per la no renovació dels concerts escolars, i que tenen efectes en centres alcoians. Les AMPES dels col·legis concertats d'Alcoi han encetat una campanya d'arreplegada de firmes, i, juntament amb els sindicats FSIE, USO i UGT, convoquen una concentració per al pròxim dilluns 29 de maig.

Com ja hem explicat des d'Aramultimèdia, la conselleria d'educació no ha renovat part dels concerts educatius amb alguns centres educatius, la qual cosa suposa canvis com ara la supressió d'aules. En Alcoi, aquesta decisió afecta a diversos centres concertats, com ara La Salle, El Salvador, o Les Esclaves, que des d'un primer moment han mostrat la seua contrarietat per la decisió. Des del Consell Escolar Municipal decidiren al·legar i presentar diverses alternatives, sense massa èxit.

Ara, com una mostra més d'oposició, es convoca a una concentració "per la no supressió d'unitats concertades". Convoquen les AMPES dels col·legis concertats d'Alcoi, tot i que no especifica quins; i els sindicats FSIE, USO i UGT. En el cartell de la convocatòria expliquen la seua oposició als retalls dient que "la concertada cobreix necessitats educatives d'escolarització" i que "es retalla la llibertat d'elecció de centre de les famílies". Serà el pròxim dilluns 29 de maig, a les 19 hores al centre de la ciutat. És la segona concentració, després de la celebrada el passat mes de maig també a la plaça d'Espanya. 

Per altra banda, les AMPES dels col·legis concertats han encetat una campanya d'arreplegada de firmes per a lliurar al Síndic de Greuges, per tal de "mostrar el desacord de les famílies davant la supressió de les aules de la Salle, el Salvador, Esclaves i Paules".