El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Mireia Mollà es reuneix a Cocentaina i coneix el problema de l'increment del preu de l'aigua reciclada

Mireia Estepa amb Mireia Mollà

L'alcaldessa, Mireia Estepa, ha afirmat que: "És un honor que la Consellera es trallade al nostre poble a reunir-se amb tots els agents implicats en aquesta sol·licitud i esperem que en setembre pugam arribar a un acord"

Mireia Mollà, Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Transició Ecològica, va visitar Cocentaina cridada per l’alcaldessa, Mireia Estepa, per a mantindre una reunió amb representants municipals i empresarials

La reunió va comptar amb els representants de l'EDAR dels Algars, la mancomunitat Font de la Pedra i la cooperativa d'usuaris: alcaldes de l'Alqueria i Muro, regidor d'Alcoi, regidora de Medi Ambient de Cocentaina, president d'ATEVAL, representants empresarials de la zona i l'enginyer municipal de Cocentaina.

La importància de l'encontre radicava en la preocupació de tots els agents en la renovació del conveni amb l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR) i en el nou preu de l'aigua reciclada. Aquest preu és fixarà en el nou conveni i implica un increment alt del preu en l'aigua reciclada, fet que va despertar les queixes dels ajuntaments i dels empresaris de la zona fa 8 mesos. D'aquesta manera, se li ha traslladat a Mireia Mollà la voluntat de fer ús d'aigua reciclada, però a un preu que faça atractiva la seua reutilització, afavorint així que l'aigua tinga més vides i que els recursos hidrogràfics naturals s'exploten el menys possible.

La Consellera ha entés la demanda i ha emplaçat a tots i totes les presents a altra reunió en setembre per parlr en xifres concretes del preu a fixar.

L'alcaldessa, Mireia Estepa, ha afirmat que: "És un honor que la Consellera es trallade al nostre poble a reunir-se amb tots els agents implicats en aquesta sol·licitud i esperem que en setembre puguem arribar a un acord".