El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Conselleria de Medi Ambient llançarà ajudes per a espais agrícoles afectats per fauna salvatge

Així mateix, el conseller va apuntar als camps abandonats com un focus d’atracció de la fauna salvatge.

Porcs senglar que fan forats i deixen arrels al descobert, conills o cabirols que es mengen les collites, etc. son alguns dels problemes que es troben els agricultors.

Moltes explotacions agrícoles a les nostres comarques se situen prop d’espais naturals on habiten animals de tota classe. I de vegades, aquesta fauna salvatge, invadeix part dels cultius i els danya. Per exemple, els porcs senglars fan forats i deixen les arrels dels arbres al descobert poden-los causar la mort, també trenquen gomes de goteig o causen desnivells als bancals que poden produir accidents dels treballadors. Els conills, mengen brots i plantes, etc.

Ara la Conselleria de Medi Ambient acaba d’anunciar una línia d’ajudes destinada a agricultors que estiguen afectats per aquesta acció de la fauna salvatge sobre les seves explotacions.

El Conseller, José Luis Aguirre va manifestar que “la sobrepoblació d’animals salvatges, com és el cas dels senglars, els cabirols, els conills i els flamencs, com un dels grans problemes que té l’agricultura valenciana, ja que provoquen pèrdues de molts milers d’euros als agricultors i, fins i tot, provoquen la desesperació”.

A més, Aguirre va afegir que “determinades mesures com els ecorègims que es demanen als agricultors per a mantindre els camps amb una coberta verda són beneficioses, però hi atrauen aquestes plagues d’animals salvatges, que acaben buscant l’aigua, els degotadors i arrancant les arrels”.

Així mateix, el conseller va apuntar als camps abandonats com un focus d’atracció de la fauna salvatge.