El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Conselleria podria estar construint una pista forestal il·legal a la Font Roja

La pista es troba entre el mas del Canonge i les proximitats de l'Alt del Ginebrar.

Els ecologistes veuen "preocupant el poc rigor i la falta de control" en l'aplicació del Pla de Prevenció d'Incendis del Parc Natural de la Font Roja.

Des de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció s'ha denunciat la presumpta il·legalitat d'una pista forestal que la Conselleria de Medi ambient es troba construint al Parc Natural de la Font Roja. Els ecologistes demanen la "paralització de les obres" fins que s'obtinguen les autoritzacions i validacions necessàries.

Les obres, iniciades el passat mes de febrer, consisteixen en una nova pista forestal entre el mas del Canonge, ubicat al vessant sud del Parc Natural de la Font Roja (al terme municipal d'Alcoi) i les proximitats de l'Alt del Ginebrar, a la carena de la Serra, en una zona protegida per trobar-se en l'interior del Parc. "L'actuació està fent-se amb maquinària pesant i pretén unir posteriorment aquesta zona de cims de la serra amb la pista que arriba fins al mas del Canyo" asseguren des de l'agrupació.

En primer lloc denuncien que l'actuació no disposa de la corresponent declaració o estimació d'impacte ambiental, exigida per la legislació vigent, ni tampoc es disposa del vistiplau del mateix Consell de Protecció del Parc (òrgan de participació social del Parc en el qual té presència la colla ecologista). D'altra banda consideren que "les obres no semblen estar coordinades amb els serveis d'extinció d'incendis forestals". En aquest sentit asseguren que "no tot val en el tema de prevenció d'incendis forestals, i que cal complir estrictament amb la legislació vigent".