El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La consolidació del talús del Riu Riquer podria finalitzar a temps per a 'mig any'

Actuacions durant el mes d'agost.

Recordem que el vessant on es troben aquestes 4 filaes es va veure afectat pels temporals de pluja, neu i vent de desembre de 2016 i gener de 2017.

D'acord amb les previsions de l'Ajuntament d'Alcoi, les filaes Abencerrajes, Llana, Realistes i Muntanyesos podran disposar de les seues instal·lacions per al pròxim mig any. Les obres de consolidació del talús on se situen aquestes 4 filaes encaren la recta final de la segona fase, que s'espera que haja finalitzat a temps per a aquesta icònica cita festera.

En relació amb el desenvolupament de les obres, ja s'ha acabat l'estabilització definitiva de tota la part superior del talús; a més s'ha establert un pla per a controlar els possibles moviments del vessant que pogueren causar alguna inestabilitat. El que queda per finalitzar és la reconstrucció dels terrenys que es va veure afectat per la solsida.

Lorena Zamorano, regidora d'Urbanisme destaca les "dificultats jurídiques i tècniques evidents", així com "l'elevat cost econòmic de l'actuació", que ha originat una despesa superior al mig milió d'euros, finançat a un 50% pel Ministeri de Política Territorial.

Cal recordar que aquesta és la segona fase i que ja es va fer una primera actuació en la qual es va actuar sobre els fonaments de l'edifici situat al carrer Bisbe Orberà, en la coronació del talús, concretament en la filà Llana.