El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La construcció de la nova Rosaleda d'Alcoi, ara més prop

Estat actual de la Rosaleda / AM
El TSJCV ha aprovat el projecte consensuat entre Ajuntament i La Carrasca, on no es perdrà cap plaça d'aparcament

Aquest nou pas que s'ha donat gràcies a l'aprovació per part del TSJCV que veu amb bons ulls l'avantprojecte de l’arquitecte Ciro Pascual que restaura la zona verda, s’ajusta a la rasant i no perd cap plaça d’aparcament. Ara, el govern municipal haurà de traure a licitació la redacció definitiva del projecte per a poder tindre en 2018 un document definitiu

La justícia ha aprovat la nova proposta de la Rosaleda, que es va consensuar entre l'Ajuntament d'Alcoi i la Colla Ecologista de La Carrasca amb la finalitat de complir la sentència respecte a l'actual Rosaleda. Aquest nou pas que s'ha donat gràcies a l'aprovació per part del TSJCV que veu amb bons ulls l'avantprojecte de l’arquitecte Ciro Pascual que restaura la zona verda, s’ajusta a la rasant i no perd cap plaça d’aparcament.

La decisió judicial permet restituir la zona verda de la Rosaleda, i complir la sentència d’octubre del 2005 que considerava il·legal el projecte d’aquesta plaça alcoiana. Cal recordar que va ser la Colla Ecologista la Carrasca i un grup de veïns els que van presentar un contenciós administratiu contra aquesta obra. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana els va donar la raó, i aquesta sentència va ser ratificada darrerament pel tribunal Suprem i pel Constitucional.

Ara, el govern municipal haurà de traure a licitació la redacció definitiva del projecte per a poder tindre en 2018 un document definitiu. Toni Francés, alcalde d'Alcoi, es congratula de l'aprovació per part del TSJCV, ja que "l’acord històric que vam aconseguir entre l’Ajuntament i la Carrasca per presentar una memòria consensuada ens permet, d’una banda complir amb la legalitat, un fet al qual no pot abstraure’s un Ajuntament; i de l’altra, solucionar d’una volta per totes un altre dels desastrosos projectes urbanístics que ens va deixar el Partit Popular".

El govern actual socialista carrega contra l'anterior govern del PP

Segons es pot llegir al comunicat de premsa enviat per l'Ajuntament, "la resolució permet al govern solucionar un altre dels problemes judicials que va heretar del Partit Popular".

L'alcalde assegura que "són ja set anys d’intens treball solucionant els greus problemes judicials que el PP va deixar a tots els alcoians, afectant greument a les arques municipals i hipotecant el futur d’aquesta ciutat; per sort, a poc a poc, estem donant resposta a tots ells".