El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La construcció del nou Bracal començarà després d'estiu

Reconstrucció del futur col·legi Bracal de Muro.

Si es compleixen els terminis estipulats al contracte de licitació, el nou Bracal podria estar enllestit en octubre de 2020, el que significa que la comunitat educativa disposaria del nou centre a partir del curs escolar 2020-21.

El 2 de setembre. Aquesta és la data marcada al calendari perquè s'inicien les obres del col·legi Bracal de Muro. Després que el passat 2 d'agost se signara el contracte amb l'empresa encarregada de les obres, s'obri un termini d'un mes abans de la signatura de l'acta de replanteig, darrer pas abans de la posada de la primera pedra.

El subdirector general d'infraestructures educatives, Jesús García, ha sigut l'encarregat de posar en coneixement del consistori murer la signatura del contacte d'obres, que recaurà en l'empresa Grupo Bertolín. Amb un cost d'uns 6 milions d'euros, l'actuació es perllongarà durant 13 mesos, així figura almenys en el document de licitació. L'Ajuntament de Muro, encapçalat per l'independent Gabriel Tomás, haurà de supervisar el projecte, garantint que es complisquen els terminis, i posant fi a una espera que, avui dia, ja és d'11 anys.

L'alcalde és mostra "content" en relació als avanços en la construcció del col·legi, però també fa una crida a l'"autocrítica", recordant la difícil situació que ha hagut de travessar la comunitat educativa de Muro durant l'última dècada.

Compromís Muro, partit que ha governat el municipi durant bona part de les últimes dues dècades, també s'ha fet ressò en xarxes socials d'aquesta notícia, recordant que "l'actual Conselleria d'Educació del Botànic ha tingut la voluntat política de voler-lo tirar endavant".