El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La consultora contestana CREA 360, empresa referent en Espanya i Portugal per a la gestió d'ajudes europees

Alberto Lorente, responsable de projectes internacionals de CREA 360, en la constitució de la xarxa a Budapest.

L'Aliança d'Assumptes Europeus està formada per 7 consultories de sis països europeus: Hongria, Itàlia, els Països Baixos, Eslovàquia, Eslovènia i per Espanya la contestana CREA 360. Les set empreses han formalitzat l'acord en una reunió a Budapest.

S'obri una bona oportunitat perquè arriben més ajudes europees a les nostres comarques, i tot gràcies a una xarxa de consultors europeus on l'única empresa espanyola és CREA 360, de Cocentaina. La xarxa, entre altres avantatges, facilitarà contactes entre ajuntaments de diferents països per a optar conjuntament a projectes subvencionats.

CREA 360, consultora ubicada en Cocentaina, s'ha incorporat a l'European Affairs Alliance (Aliança d'Assumptes Europeus), un grup reduït d'empreses especialitzades en subvencions europees. És l'única empresa espanyola en el grup, i es converteix així en el referent per a Espanya i Portugal per a la sol·licitud i gestió de fons europeus.

L'empresa contestana ja gestiona les subvencions europees de la Diputació d'Alacant, i també les de més de 200 institucions locals o comarcals de tota Espanya i Portugal. Els informava i ajudava a aconseguir subvencions de coneguts programes com el FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) o l'ERASMUS+, però també de molts altres com el Fons Social Europeu (FSE), la iniciativa Urban Innovative Actions (UIA) o programes de cooperació europea com URBACT o INTERREG. En sis anys, del 2014 al 2020, han aconseguit més de 20 projectes europeus que han suposat més de 12 milions d'euros.

Ara, en adherir-se a la xarxa de consultors europeus, comparteixen a més els contactes institucionals d'aquestes empreses, la qual cosa ajuda, per exemple a trobar socis europeus, altres consistoris, que vulguen ser socis per a optar als projectes. Rafa Montaner, un dels gerents de CREA 360, diu que "és una oportunitat per als nostres ajuntaments i les nostres comarques, que poden apropar-se a tota classe d'ajudes europees". Ara, per exemple, és més fàcil trobar un ajuntament en Polònia amb els mateixos interessos que un d'ací i que junts opten a una ajuda europea.