El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La contestana Verònica Cantó, presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Verònica, en el centre, i Maria Àngels, primera per l'esquerra
  • L'alcoiana Maria Àngels Francés, primera vocal de l'entitat

Verònica Cantó ha estat triada per unanimitat com a nova presidenta de l'Acadèmia valenciana de la Llengua. Després d'ocupar durant 15 quants la secretaria, culmina la seua trajectòria com a màxima responsable de l'ordenament i defensa de la llengua valenciana.

Vero Cantó Doménech és natural de Cocentaina, on va nàixer el 1964, i forma part de l'Ens des que es va fundar el 2001. Prové del món editorial, ja que dirigí MARFIL, en Alcoi, sent responsable de múltiples publicacions de narrativa i sobretot de llibres de text per a les escoles.

Sempre vinculada al territori, especialment a Cocentaina, ha estat impulsora del premi de Narrativa d'Ondara (ja desaparegut) i ha vetlat pel bon ús de la llengua i de la seua promoció des que entrà a l'entitat el 2001.

La participació de les comarques en aquesta nova junta directiva no acaba ací, perquè la primera vocal serà l'alcoiana Maria Àngels Francés, que entra per primera vegada en la Junta de Govern tot i que és membre de l'AVL des de l'any passat.

Maria Àngels Francés (Alcoi, 1976) és doctora en Filologia per la Universitat d’Alacant, especialista en literatura autobiogràfica, crítica de gènere i foment de la literatura. Va entrar en l’Acadèmia l’any 2021, en la segona renovació de l’AVL feta per cooptació. Abans d’entrar en la institució, va ser comissària externa de l’Escriptora de l’Any Carmelina Sánchez-Cutillas, i actualment és secretària de la Secció de Documentació i Literatura, i membre de les seccions de Terminologia i Assessorament Lingüístic, i Lexicografia i Gramàtica.

En la renovació de càrrecs cal significar que Joan Rafael Ramos serà el vicepresident, lloc que ja ocupava en l’actualitat. Immaculada Cerdà, que en l’anterior Junta de Govern ocupava el càrrec de vocal, serà la nova secretària de l’AVL.