El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Coordinadora Comarcal de Pensionistes marca distàncies amb el partit 3a Edat en Acció

Representants de PSPV, Compromís, Guanyar i Podem han donat suport als pensionistes en la compareixença d'aquest dilluns.

El portaveu de la Coordinadora de Pensionistes Alcoià-Comtat, Antonio Matarredona, s'ha mostrat ferm a l'hora de desmarcar la plataforma a què pertany del partit 3a Edat en Acció, el qual es presenta a les eleccions municipals d'Alcoi. "Vull llançar un missatge clar, no tenim res a veure", ha sentenciat Matarredona en referència a la formació política.

Recordem que 3a Edat en Acció és un dels vuit partits polítics que concorren a les eleccions municipals del 26 de maig, encapçalats per la seua alcaldable Maria Calero. Es tracta d'una formació d'àmbit estatal, que es presenta en 14 municipis, i que, tal com es llig al seu web, tenen per objectiu "millorar el nivell de vida, la prosperitat i la convivència dels ciutadans en general, i dels jubilats i pensionistes en particular".

Amb aquesta declaració d'intencions molts podrien pensar que la formació comparteix ideari amb la Coordinadora de Pensionistes Alcoià-Comtat, una plataforma ciutadana que als últims temps s'ha fet notar a les nostres comarques per la seua insistent lluita envers la millora de les condicions dels pensionistes. No obstant això, les postures d'ambdues formacions pareixen estar molt allunyades. Així almenys es desprén de les declaracions del portaveu dels pensionistes, Antonio Matarredona, qui ha assegurat desconéixer qui són els integrants del partit i els seus objectius. "Ells sabran què volen", ha asseverat.

En aquesta línia, Matarredona ha incidit en què la seua formació no té caràcter polític, sinó que és un moviment ciutadà i transversal, que advoca per una millora en les condicions de vida dels pensionistes. Entre aquestes condicions s'inclouen les ja sabudes: reducció de l'escletxa salarial, derogació del factor de sostenibilitat, revalorització de les pensions segons l'IPC.

Els partits per als quals demanen el vot

On sí que ha trobat entesa la Coordinadora de Pensionistes és en altres quatre partits d'esquerra que es presenten a les eleccions municipals; aquests són el Partit Socialista, Guanyar, Compromís i Podem. "Demanem el vot per a qui obri una finestra a l'esperança" ha afirmat Materredona en clara referència als quatre partits, representants dels quals l'han acompanyat en compareixença pública aquest 13 de maig.