El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La coordinadora de Pensionistes es mobilitzarà en Alcoi aquest dissabte dia 15

Els partits progressistes de l'Ajuntament d'Alcoi han donat suport a la convocatòria.

El portaveu de la Coordinadora, Antonio Matarredona, ha presentat en societat la convocatòria del dia 15 amb el suport institucional dels grups municipals del PSPV, Compromís i Guanyar Alcoi.

Es tracta d'una concentració de caràcter estatal, ja que la coordinadora nacional de pensionistes ha previst mobilitzacions durant el mateix dia en altres ciutats d'Espanya.

La plaça d'Espanya tornarà a acollir una concentració amb què demanar al Govern Central la consecució d'unes pensions dignes. L'acte està previst per a les 12 h d'aquest dissabtei ha estat convocada per la Coordinadora de Pensionistes Alcoià Comtat.

El portaveu de la Coordinadora, Antonio Matarredona, ha presentat en societat la convocatòria del dia 15 amb el suport institucional dels grups municipals del PSPV, Compromís i Guanyar Alcoi. Es tracta d'una concentració de caràcter estatal, ja que la coordinadora nacional de pensionistes ha previst mobilitzacions durant el mateix dia en altres ciutats d'Espanya.

Matarredona ha remarcat dues de les principals reivindicacions del seu col·lectiu, i sobre les que s'incidirà en la lectura del manifest pròxim dissabte. En primer lloc la revalorització de l'IPC, així com la derogació del factor de sostenibilitat, que a judici del portaveu "amenaça la sostenibilitat futura de les pensions". Respecte als pressupostos que s'estan negociant des del govern central, Matarredona considera que "naixen coixos", i que els avanços fets fins al moment són "parcials i insuficients".

Representants de les tres forces polítiques de caràcter progressista al Consistori local han escenificat públicament el suport a aquesta convocatòria, en estar presents a la roda de premsa que ha tingut lloc aquest 13 de desembre a l'Ajuntament d'Alcoi. El secretari del Partit Socialista d'Alcoi, Jordi Martínez, s'ha mostrat confiat a què el govern central -sota la direcció del seu mateix partit- aconseguisca abans d'acabar l'any un increment del 3% en les pensions; i que en un futur es puga suprimir el copagament farmacèutic al conjunt de l'estat, tal com ja ha aconseguit el Consell de la Generalitat Valenciana.

La líder del primer partit de l'oposició, Estefania Blanes, ha parlat sobre la necessitat de "mantenir viva la flama" en la lluita per unes pensions dignes, i ha cridat a la participació en la concentració del dia 15. Blanes ha assenyalat la manca d'ingressos públics com un dels problemes que té el Govern central a l'hora de gestionar les pensions, i com es podria pal·liar, per exemple, amb un major nombre d'inspeccions de treball. En nom de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra ha recordat que les pensions dels valencians es troben per davall de la mitjana estatal, amb un 60% dels pensionistes espanyols amb rendes per sota dels 600-650 €.