El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Coordinadora d'Estudis Eòlics vigila el lent desmantellament del Pla Eòlic

Els membres de la Coordinadora d'Estudis Eòlics de l'Alcoià i el Comtat (zones 14 i 15)
Consideren que s'han fet pocs avanços des que l'any 2015 es va anunciar la fi del Pla Eòlic

Consideren que s'ha avançat molt poc des que l'any 2015 s'anunciara la fi del Pla Eòlic, i demanen ser part sabedora perquè realment el pla es liquide. Des de Generalitat reconeixen que la situació és complicada, amb moltes al·legacions presentades i alguns processos judicialitzats.

12 anys lluitant i finalment en l'any 2015 la Coordinadora d'Estudis Eòlics aconsegueix que s'anuncie la fi del Pla Eòlic. Però des d'aleshores, des de la Coordinadora consideren que poca cosa s'ha fet per a liquidar el pla. Des de la Conselleria d'Economia expliquen que és un procediment molt complex, amb vora 40.000 al·legacions presentades que cal respondre, i que afecten no sols a la conselleria d'economia sinó també a la de medi ambient i habitatge; a banda de què alguns dels processos estan davant el jutge. Asseguren que està fent-se un esforç, però reconeixen que l'avanç és lent.

Però des de la Coordinadora diuen a més que ara "s'ha fet una modificació en el Pla Eòlic que obri les portes a què les empreses puguen optar a zones que en principi ja semblaven estar soterrades, com ara la zona 14 i la 15". És per tot açò que han demanat ser sabedors de tot el que passe, i han enviat cartes tant al Síndic de Greuges com a la Conselleria d'Economia. Volen "estar al cas de tots els moviments que vagen fent-se perquè, com a parts interessades sobradament acreditades, volem ser actors de primera línia i saber com van les gestions i quan es preveuen accions concretes".

Des de la Coordinadora volen a més que es tinga en compte la seua visió sobre l'eòlica com a renovable, i que s'incloga en l'Estratègia Valenciana d'Energia i Canvi Climàtic de la Comunitat Valenciana, ara en procés de disseny.