El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La coral polifònica posarà música a l’obra del Pintor Laporta en la Fira Modernista d’Alcoi

L'exposició de la Capella de l’antic Asil és una de les més importants que s’ha fet sobre Francisco Laporta. S'inaugurarà l'1 de setembre

Compte enrere per a la Fira Modernista d’Alcoi, que celebra els seus dies centrals entre el 19 i el 25 de setembre. Moltes són les entitats que s’involucren en aquesta fira històrica i en aquesta ocasió uneixen forces la Coral Polifònica Alcoiana, el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA) i l’Ajuntament d’Alcoi. L’activitat de la coral i el CAEHA serà una visita teatralitzada el 24 de setembre a la Capella de l’Antic Asil amb una exposició sobre l’obra del Pintor Laporta. Rafael Doménech, representant de la Coral Polifònica no ha volgut desvelar massa detalls, però ha indicat que musicalitzaran algunes obres de la principal figura de l’edició 2022 de la Fira Modernista.

Cal destacar que aquesta exposició de la Capella de l’antic Asil és una de les més importants que s’ha fet sobre Francisco Laporta. Aquesta mostra antològica s’inaugurarà l’1 de setembre a les 19 h i, a més del dia 24, hi haurà altra visita guiada l'1 de setembre a les 12 h.

Activitats organitzades pel CAEHA

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha indicat que la sinergia entre entitats és el que fa gran la Fira Modernista d’Alcoi des de la seua primera edició. A més d’aquesta col·laboració, el CAEHA organitza distintes activitats com han destacat Elisa Beneyto i Lluis Vidal.

El CAEHA organitza xarrades el 15 i el 20 de setembre al Centre Cultural Mario Silvestre. Álvaro Verdú parlarà sobre ‘l’Alcoi Perdut’ el 15 de setembre a les 19:30 h. Aquesta ja es va impartir en l’anterior edició amb molt d’èxit.

El 20 de setembre hi haurà ‘sessió doble’ amb dues conferències. Jordi Ortiz impartirà una conferència relacionada amb la manifestació obrera que organitzen les Mestresses de Casa. Aquesta tractarà la problemática dels impostos dels consums. Aquesta serà a les 18:30 h i a les 19:30 h, Keren Juan parlarà sobre ‘Entre el olvido y la memoria. Las mujeres trabajadoras en Alcoi’.