El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La corporació alcoiana s'acomiada

Últim plenari de la corporació que ha estat a l'Ajuntament durant els últims 4 anys. Excepte per part dels socialistes, molts d'ells no repetiran en el nou govern, que comptarà amb moltes cares noves. El nou govern es constituirà aquest 15 de juny. 

Dissabte 15 de juny és el dia en què es constituiran tots els nous Ajuntaments, després de les eleccions de maig. Excepte algun municipi, com Muro per exemple, on encara hi ha dubtes sobre els possibles pactes de govern, en la majoria de pobles de les comarques es preveu que siguen plenaris ràpids i sense entrebancs. 

I en Alcoi, aquest 12 de juny s'ha celebrat l'últim plenari de la corporació eixint. Ha sigut un plenari extraordinari per a donar comptes de les últimes sessions, un tràmit ràpid però que ha servit per a tota la corporació fer una última trobada. Perquè més de la meitat d'ells no repetiran en la pròxima corporació. 

Dels 25 regidors, 11 repeteixen i la resta, 14, són nous. Del PSOE s'acomiaden Aroa Mira i Manolo Gomicia, que ja anunciaren que no es presentaven en les llistes enguany. Pel Partit Popular no repetiran Rafa Miró, Nacho Palmer ni Edu Tormo, i l'única que es queda és Amalia Payá. En Compromís també acaben Anna Climent i Begonya Doménech, i continua el portaveu Màrius Ivorra. Guanyar Alcoi, Ciutadans i VOX aporten 5 nous regidors. I per part de Podem continuen Naiara Davó i Cristian Santiago, que fins ara eren regidors de Guanyar Alcoi. 

Entre els que s'acomiaden, destacar Estefanía Blanes, que deixa la política local per a formar part del futur govern del Botànic, que es concreta aquests dies. O Jordi Sedano, que s'acomiada del govern alcoià i també es jubila de la política. 

En la següent imatge pots vore les cares del nou consistori alcoià, que es constituirà aquest dissabte 15 de juny. Repeteixen Toni Francés, Lorena Zamorano, Jordi Martínez, Vanessa Moltó, Alberto Belda, María Baca i Raül Llopis pel PSOE. Per Compromís Màrius Ivorra; pel PP Amalia Payá; i per Podem Naiara Davó i Cristian Santiago.