El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La crisi veneçolana es fa lloc en l'agenda municipal

La moció es presentarà en el plenari del 25 de febrer.

A l'ordre del dia del proper plenari municipal d'Alcoi s'ha inclòs un d'aquells temes que polaritzen com cap altre la classe política. Guanyar Alcoi ha emparat la moció presentada per un col·lectiu simpatitzant de Veneçuela, i porta a la sessió del 25 de febrer un text on es "condemna la intervenció econòmica i l'amenaça militar" al país sud-americà. A l'altre costat de l'espectre polític alcoià, el PP critica la maniobra, i demana que no s'utilitze el plenari municipal "per a defensar a un sàtrapa com Maduro".

Al Partit Popular creuen que Guanyar "hauria de replantejar el seu posicionament davant la moció presentada". "Més enllà del que proposa la moció, els demòcrates hem de donar suport i defensar la transició democràtica a Veneçuela", reconeix el portaveu popular Rafa Miró.

En Guanyar Alcoi defensen el seu posicionament, assegurant que, per norma general, donen suport a totes les mocions que vénen de col·lectius "independentment del vot al Ple". Així ho contempla l'article 97 del Reglament d'ordenació, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, que permet als grups municipals donar suport a les mocions de col·lectius o de formacions polítiques sense representació.

El text en qüestió, recull que "cal denunciar la imposició d'interessos econòmics aliens al poble de Veneçuela", considerant a més que "no es pot avalar, en cap cas, una operació política que no respecta la sobirania veneçolana". Així doncs es demana l'ús del diàleg i el respecte a la pronunciació a la ciutadania.