El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La cubana Ailen Ramos imparteix classes magistrals al Conservatori de Dansa d’Alcoi per la seua setmana cultural

Conservatori de dansa d'Alcoi
  • Ailen Ramos és Ballarina en la Companyia Ballet de Camagüey (Cuba), el Centre Coreogràfic Gallec i la Companyia Northern Ballet (Anglaterra), i mestra de dansa en FLOW Espai viu, Art i Moviment a Alacant.

El Conservatori de Dansa d’Alcoi celebra anualment una setmana cultural on un professor de prestigi imparteix classes a l’alumnat. Enguany la convidada és Ailen Ramos, ballarina formada a l’Escola Cubana de Ballet.

Un any més, el Conservatori de Dansa d’Alcoi ofereix al seu alumnat uns dies de formació de la mà de grans professionals del món de la dansa amb la celebració de la setmana cultural. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que les ballarines i els ballarins en formació adquirisquen majors coneixements en les especialitats que estudien en el conservatori durant el curs escolar.

En aquesta ocasió l’especialitat que s’oferirà és la de Dansa Clàssica. Les classes s’impartiran als alumnes matriculats a partir de 2n curs de Grau Elemental i els tres cursos d’Ampliació d’Estudis.

La professora convidada per a aquest curs és Ailen Ramos. Formada a l’Escola Cubana de Ballet on posteriorment ha sigut professora. Ballarina en la Companyia Ballet de Camagüey (Cuba), el Centre Coreogràfic Gallec i la Companyia Northern Ballet (Leeds, Anglaterra). Actualment, exerceix com a mestra de dansa en FLOW Espai viu, Art i Moviment a Alacant, i imparteix classes magistrals, cursos intensius en conservatoris professionals i en diverses escoles de dansa.

Ailen Ramos

Les classes se celebraran en jornada de vesprada des del dilluns dia 27 de febrer fins al divendres 3 de març. El regidor d’Educació, Jordi Silvestre, subratlla: “un any més, col·laboren amb el Conservatori Municipal d’Alcoi grans professionals de reconegut prestigi, que contribueixen a completar la formació que s’ofereix en aquest centre. És part del compromís constant d’aquest Ajuntament amb els Conservatoris, tant el de música com el de dansa: garantir una formació de qualitat, amb la finalitat de crear professionals que exporten el nom d’Alcoi a través d’aquestes arts”.