El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La cultura de l'emprenedoria es potencia en Alcoi amb el concurs ideaT UPV-Àgora

Presentació del concurs al CIP FP Batoi

La convocatòria s'ha presentat aquest dimarts a les instal·lacions del CIP FP Batoi, centre d'on va sorgir el projecte premiat en la sisena convocatòria.

Alumnes de batxiller i cicles formatius d'Alcoi tindran l'oportunitat de participar en la sèptima edició del concurs 'ideaT UPV Campus d'Alcoi - Àgora Emprenedors', cridat a incentivar entre els alumnes el desenvolupament d'aptituds i habilitats en matèria d'emprenedoria.

La convocatòria s'ha presentat aquest dimarts a les instal·lacions del CIP FP Batoi, centre d'on va sorgir el projecte premiat en la sisena convocatòria. La d'aquest any va dirigida a alumnes de batxillerat de ciències socials, cicles formatius de grau mitjà i cicles formatius de grau superior relacionats amb el grau d'administració i direcció d'empreses. Els participants hauran d'elaborar una iniciativa emprenedora en equips de 2 a 4 persones basada en qualsevol sector, presentant el projecte en escrit (màxim 5 pàgines) i un vídeo de 3 minuts. D'entre totes les propostes, cada centre haurà d'escollir tres projectes per a presentar a concurs. El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 14 de febrer del pròxim any, mentre que la resolució del concurs es donarà a conéixer el 6 de març.

L'Ajuntament d'Alcoi participa en el concurs mitjançant l'àrea de promoció econòmica; en aquest sentit, aportaran tot el suport tècnic necessari i l'ús de l'espai per a emprenedors a la sala Àgora. El Campus d'Alcoi de la UPV és l'altre agent responsable de la iniciativa; el seu director, Juan Ignacio Torregrossa, ha fet valdre el vicerectorat d'ocupació del Campus, des d'on s'intenta inculcar la cultura de l'emprenedoria.

Aplicació mòbil per a tornar segur a casa

Marina Pons i Cristina Carmen són dues de les integrants de l'equip que va guanyar el concurs en la sisena edició. Les dues han estat en la presentació d'aquesta setena convocatòria per transmetre als participants d'enguany la seua experiència.

La seua idea va consistir en una aplicació mòbil que permetera els seus usuaris posar-se en contacte per a quedar, i així poder evitar tornar soles a casa. 'Seren@ i a casa', que així s'anomena l'APP, reprén la figura del tradicional sereno, i que com explica una de les responsables de la idea, s'està recuperant en alguns pobles d'escassa població. Tant Marina com Cristina han incidit en el fet de no quedar-se mai amb la primera idea per al projecte, així com la necessitat de superar la por a paraules com ara "emprenedoria".