El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La UPV, de nou, la millor Politècnica d'Espanya i de les 500 millors del món

El Campus d'Alcoi

Els estudiants del Campus d'Alcoi tenen el privilegi d'assistir a la millor Politècnia d'Espanya per les enginyeries i ADE

Per 15 any consecutiu, la Universitat Politècnica de València es troba entre les 500 millors del món i es consolida com la millor d'Espanya. Ho diu el prestigiós rànquing de Xangai. El Campus d'Alcoi de la UPV, per tant, també és responsable d'aquesta qualificació que tria els millors d'entre 20.000 centres.

Ho certtifica l'Academic Rànquing of World Universities (ARWU) 2019, conegut com el rànquing de  Xangai i considerat internacionalment com l'indicador d'universitats més prestigiós del món per l'objectivitat de la seua metodologia. Les dades indiquen que la Universitat Politècnica de València (UPV), i per tant el Campus d'Alcoi, són la millor politècnica d'Espanya.

El reconeixement té especial rellevància en els àmbits tant d'Enginyeria com de Ciències.i  la UPV és l'única politècnica d'Espanya present en el *op 500 del rànquing, que classifica a les millors universitats del món i que lideren, per aquest ordre, Harvard, Stanford i Cambridge.
Xangai situa per quinzé any consecutiu a la UPV entre les 500 universitats de major qualitat del món, on existeixen més de 20.000 centres d'educació superior.

A més de l'ARWU 2019, també els altres dos principals rànquings d'universitats del món, QS i THE, avalen el nivell docent de la UPV. Així, el mes de juny passat, el QS World University Rànquings, elaborat per la consultora Quacquarelli Symonds, va situar a la UPV, per segon any consecutiu, entre les 350 millors universitats del món.

Dues setmanes més tard, la revista Times Higher Education (THE) va reconéixer a la UPV com una de les 75 universitats més destacades d'Europa en l'àmbit de l'ensenyament, atorgant-li a la universitat valenciana la millor classificació de la seua història.