El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La decisió de suspendre o no el Mig Any d'Alcoi es prendrà el mateix dissabte al matí

Cel d'Alcoi amb núvols durant el matí de dijous./ AM

No hi ha cap possibilitat d'ajornar el Mig Any una setmana més ni fer-ho a altre lloc d'Alcoi

La previsió no és massa favorable per a aquest dissabte 20 d'octubre i hem volgut conèixer l'opinió de l'Associació de Sant Jordi (ASJ) i de l'Ajuntament d'Alcoi. Qualsevol decisió es prendrà a última hora.

El regidor de Seguretat i Festes, Raül Llopis, indica que "quan aplegue el dissabte i vejam com estan les circumstàncies, prendrem la decisió de suspendre'ho o no, però no anem a precipitar-se". És la idea que tenen tant Ajuntament i ASJ i així ho han comunicat a ARAMULTIMÈDIA. En la mateixa línia, Juan José Olcina, president de l'estament fester alcoià, indica que "tenim previsió cap a les 11 h. del dissabte repartir ja ingredients de l'olla, a eixes hores si la qüestió ja està complicada, se suspendrà el concurs de l'olla".


Tampoc hi ha una alternativa per fer-ho a altre lloc. Segons Olcina, "no hi ha un lloc cobert on es puga fer foc". Si ploguera molt, "se suspendria el concurs de l'olla com ja ha passat altres anys, i ja veurem en les entradetes que és el que passa".

L'edil de Seguretat i Festes reconeix que "hi ha moltes possibilitats que va a haver-hi pluja, però no pluja solament el mateix dia de Mig Any, sinó els dies anteriors. Aquest dijous 18 potser arranque a ploure prou i el divendres també. Tenim una previsió que eixa zona vaja a estar totalment entollada".

Altra possibilitat seria ajornar el concurs de l'olla i les entradetes per a altre dia, però ni ASJ ni Ajuntament ho contemplen. Juan José Olcina indica que la setmana següent ja són els sainets i "no podem sobreposar uns actes damunt d'altres".

La previsió

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), hi ha moltes possibilitats de precipitació a l'interior de la província d'Alacant el dissabte de Mig Any, i el dijous i divendres anteriors.


Per al dissabte, la probabilitat de pluja se situa entre el 95% i el 100%, mentre que la temperatura oscil·lara entre els 12 i 21 graus, segons l'organisme estatal.


Tant de bo succeïsca el que va passar en la Romeria, "que es done una previsió i després es complisca una altra", segons apunta Llopis.