El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La demolició del col·legi el Bosco a Cocentaina ja té data: el 21 d'abril

El Bosco II, al carrer Just Sansalvador, que serà demolit a finals de mes

La construcció del nou edifici està previst que s'allargue vora 2 anys, i costarà 6 milions d'euros. 

És el primer pas per a la construcció d'un nou centre que unificarà a tots els alumnes del Sant Joan Bosco, dividits en dos edificis des de fa més de tres dècades.

És una de les grans reivindicacions educatives de Cocentaina, la unificació del col·legi Sant Joan Bosco, separat en dos edificis diferents des de fa 32 anys. Ara, dins del Pla Edificant, es preveu la construcció d'un nou centre en el carrer Just Sansalvador, on ara està el Bosco II, que serà demolit per a poder fer un que albergue tots els estudiants. 

I ara, després de més de tres dècades, l'alcaldessa Mireia Estepa anuncia que l'empresa responsable li ha confirmat que la demolició de l'edifici serà a finals d'abril, a partir del pròxim dia 21. Després podrà preparar-se el terreny i fer el nou edifici, amb un termini previst de 2 anys i una inversió de 6 milions d'euros. 

En previsió que aquest curs s'iniciara la demolició, els alumnes d'aquest centre iniciaren les classes en el nou aulari a l'antic alberg municipal, on estaran mentre es conclou la construcció del nou edifici. Són 161 alumnes de segon i tercer cicle de primària. En el Bosco I donen classe 212 alumnes d'infantil  i primer cicle de primària. El nou edifici albergarà a tots els estudiants, un total de 373 en total. 

Membres de l'ajuntament, la direcció del col·legi i l'empresa encarregada s'han reunit per a repassar la situació, i l'alcaldessa Mireia Estepa assegura que "l’alegria de tots presents a l’encontre era palpable, sembla un somni que s’inicien ja les obres, hem sigut moltes les persones que des de 1.989 fins hui hem lluitat per fer-ho realitat".

Reunió per anunciar la demolició