El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La denúncia d'un veí de Cocentaina destapa una empresa fictícia que ha estafat 20.500 euros

Imatge facilitada per la Guàrdia Civil
No va rebre la maquinària agrícola que va comprar per 900 euros

A banda del veí contestà, 16 persones del territori espanyol també han estat estafades. Als dos detinguts se'ls imputa 17 delictes d'estafa i 1 d'usurpació d'estat civil. Els autors van simular ser una empresa d'aspecte seriós, amb seu social a Ontinyent, domicili, realment, d'un dels estafats en qüestió

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detectat una empresa fictícia d'anuncis falsos de venda per internet. S'han adonat gràcies a la denúncia d'un llaurador de Cocentaina, el qual va comprar dues màquines per 'fer olives' i aquestes mai van arribar al seu domicili. El veí contestà, en veure que havia sigut estafat, va alertar a la Guàrdia Civil de Cocentaina. A partir d'aquesta denúncia, els agents de l'Equip ROCA d'Ibi han anat investigant l'empresa que, finalment, va estafar 20.500 euros.

A banda del veí contestà, 16 persones del territori espanyol també han estat estafades. Després de la investigació, la Guardia Civil ha confirmat que els dos detinguts són un home i una dona de Màlaga. Ja han passat a disposició de l'Autoritat Judicial de Màlaga. En només 20 dies, van estafar 20.500 euros. Se'ls imputen 17 delictes d'estafa i 1 d'usurpació d'estat civil.

Com van aconseguir donar credibilitat a la falsa empresa?

Segons ha informat la Guàrdia Civil, els anuncis consultats pels perjudicats eren de maquinària i efectes extrets d'altres anuncis reals, d'una coneguda aplicació de compravenda d'objectes, de la qual els estafadors van extraure les fotografies i la informació necessària per a oferir-los després en els seus anuncis falsos.

Els compradors interessats en aquests productes convenien amb els suposats venedors la forma de pagament i, una vegada realitzat aquest, rebien una factura per correu electrònic, a nom d'una empresa fictícia, en la qual constava, fins i tot, el CIF de la mateixa i les dades personals del seu suposat titular, donant així a l'estafa una aparença més real. Els diferents pagaments detectats oscil·len entre els 350 i els 3.500 euros.

En realitat, totes aqueixes dades personals pertanyien a una de les víctimes qui, per a formalitzar un dels pagaments, va enviar als estafadors una fotocòpia del seu propi DNI, per correu electrònic. Gràcies a aquestes dades, els autors van simular ser una empresa d'aspecte seriós, amb seu social a Ontinyent, domicili, realment, d'un dels estafats en qüestió.