El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Dependent presenta 'Icària' als teatres Arniches d'Alacant i al Rialto de València

Icària / La Dependent

'Icària' s'escenificarà, si la situació sanitària ho permet, el Teatre Rialto de València del 18 al 21 de març a les 19 h i el Teatre Arniches d’Alacant el 30 d’abril.

El sector cultural també comença a moure's en època de pandèmia. La companyia de teatre alcoiana 'La Dependent' estrenarà 'Icària' a Alacant i València. Després de l’estrena d’Icària en streaming al Teatre Calderón d’Alcoi tornen amb públic.


El text de Pasqual Alapont, dirigit per Pepa Miralles, es troba dins del cicle d'exhibició de companyies valencianes de l'Institut Valencià de Cultura.


'Icària' enfronta un representant del capitalisme, un empresari valencià, amb tres segrestadors molt diferents entre si, un d'ells amb una visió utòpica del comunisme democràtic que inspira el nom de l'obra. En 1840, Étienne Cabet publica 'Viatge a Icària' com a proposta de comuna en una illa, que va traslladar a la realitat a Texas i Illinois.


En la funció, dos homes i una dona planifiquen el segrest d'un empresari acabalat, però els segrestadors sembla que no en tenen prou amb els diners, i a mesura que el temps passa, la tensió es fa insuportable.


Fa l'efecte que la víctima ha caigut a les mans d'una colla de bojos i que assistim a un judici grotesc. Les escenes delirants se succeeixen a mig camí entre la comèdia i la tragèdia. Què volen en realitat els segrestadors i quin és el passat fosc de la víctima? A poc a poc cauen les caretes i l'espectador descobreix que res no és el que semblava a Icària.

És un 'thriller' psicològic, un enfrontament mental i polític entre personatges, un conflicte moral entre els segrestadors i el segrestat. La tensió i l'angoixa, els dubtes entre el bé i el mal emboliquen fins al final, en què un gir inesperat porta a un sorprenent desenllaç.