El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Dependent presenta ‘Júlia’ al Principal de València fins al 28 de novembre

Júlia / Toni Francés

A febrer es podrà veure a Alcoi aquesta obra de La Dependent

El Teatre Principal de València acull l’estrena mundial de l’obra de La Dependent, ‘Júlia’, basada en la novel·la d'Isabel-Clara Simó. La funció ha estat escrita i dirigida per Gemma Miralles. FIns el 28 de novembre es podrà veure a València. En febrer es podrà veure a Alcoi.

L'adaptació del text per a l'escena i la direcció de l'espectacle són de Gemma Miralles, i està interpretat per un repartiment d'onze actors i actrius: Marta Chiner, Manuel Climent, Vicent Domingo, Joan Gadea, Joan Manuel Gurillo, Manuel Maestro, Pilar Martínez, Pepa Miralles, Glòria Roman, Robert Roig i Pau Vercher. El text teatral serà publicat per l'editorial Bromera. Una de les obres més emblemàtiques d’Isabel Clara-Simó per fi puja als escenaris.

L'obra de teatre és fidel a la novel·la per a aconseguir que Júlia i tots els personatges que l'acompanyen tinguen la complexitat i els matisos necessaris per a desencadenar l'allau d'emocions i de dilemes que només un clàssic com aquest pot proporcionar.

‘Júlia’

En plena Revolució del Petroli, Júlia es deixa la pell als tallers alcoians. Lluny de conformar-se amb la seua vida d'obrera, aprofita la primera ocasió que se li presenta per a canviar d'estatus i esdevindre una senyora. No obstant això, el seu passat la persegueix: un pare mort a la presó d'Alacant i una mare pobra no són els millors antecedents per a una nova vida. Però Júlia és impertorbable i no deixarà que res, ni ningú, acabe amb el seu somni.

'Júlia' està emmarcada en l'època de la Revolució del Petroli d'Alcoi en l'any 1973 i anys posteriors. La novel·la, un imprescindible de la nostra literatura, ens permet visitar en un relat de ficció un moment històric, transcendental per a la història d'Alcoi. El centre de la història en tot moment és Júlia, que ha d'enfrontar-se a greus debats ètics per a passar d'obrera a senyora. Es convertirà en senyora, però haurà de pagar un preu molt alt. Júlia és una dona forta que ha hagut de sobreviure en el món dels pobres i en el dels rics fent servir la seua intel·ligència i tenacitat.