El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La desfilada dels cavallets, toc fester de la Setmana Modernista

8 festers amb vestits d'època i maquillatge, attrezzo, i sobretot, barbes molt treballades, traslladaren Alcoi a la Festa dels anys 20 del segle passat

Com si fos el dia de la Glòria o el mateix dels Músics. De gom a gom Sant Nicolau i la Plaça de l'Ajuntament per rebre els cavallets, amb 8 festers vestits d'època amb els seus cavalls de cartó. Un èxit de convocatòria i un homenatge a la Festa.

A les set de la vesprada partien de la Font Redona 8 festers de diferents filaes d'Alcoi fent la peculiar desfilada dels cavallets, una tradició recuperada fa més de 25 anys pels Realistes i els Bequeteros i que representen cada vesprada del dia de Sant Jordi.

No obstant això, l'Associació de Sant Jordi, ha decidit encetar la col.laboració dels Moros i Cristians amb aquesta Setmana gran del Modernisme participant en i organitzant aquesta desfilada. Ningú no és podia imaginar la resposta del poble d'Alcoi, que va acudir en massa a Sant Nicolau i la Plaça d'Espanya. Tot un èxit.

8 festers, entre els que es trobava el president de l'Associació, Juan José Olcina, amb vestits d'època i maquillatge, attrezzo, i sobretot, barbes molt treballades, traslladaren Alcoi a la Festa dels anys 20 del segle passat. Cavallets que desfilen  creuant els seus camins i que simulen una batalla a espasa.