El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La digitalització d'Alcoi comença a Brussel·les

Les 15 ciutats escollides / www.digitallytransformyourregion.eu
Ha sigut seleccionada, juntament amb altres 14 municipis europeus, per a participar en el programa 'Digital Cities Challenge'

Alcoi és una de les 15 ciutats que rebrà assessorament d'Europa gràcies al programa 'Reptes de les Ciutats Digitals' (en anglés, 'Digital Cities Challenge'). La delegació alcoiana acudirà a Brussel·les entre el dimarts 15 i el dijous 17 de maig. Manolo Gomicia, en declaracions a ARAMULTIMÈDIA, ha destacat que la seua intenció és implantar el projecte Smart City "el més ràpid possible" a Alcoi

Alcoi és una de les 15 ciutats que rebrà assessorament d'Europa gràcies al programa 'Reptes de les Ciutats Digitals' (en anglés, 'Digital Cities Challenge'). Una representació alcoiana acudirà a Brussel·les per tal de tindre més coneixements sobre la transformació digital que pot accelerar la implantació el projecte Smart City.

La delegació alcoiana acudirà a Brussel·les entre el dimarts 15 i el dijous 17 de maig. Aquesta estarà encapçalada pel regidor d'Smart City de l'Ajuntament d'Alcoi, Manolo Gomicia, que estarà acompanyat per un tècnic municipal. Cal recordar que a la convocatòria 'Digital Cities Challenge' es van presentar 92 ciutats europees, de les quals només 15 van estar seleccionades (Alcoi entre elles). A banda d'Alcoi hi ha dues ciutats espanyoles més com són Algesires i Granada.

Aquest assessorament, com expliquen des del consistori, inclourà sessions de capacitació, o accés a xarxes i plataformes europees. Des del consistori valoren molt positivament també que s'aconseguirà potenciar les relacions amb altres ciutats europees que també estan endinsades en la transformació digital.

Manolo Gomicia, en declaracions a ARAMULTIMÈDIA, ha destacat que la seua intenció és implantar el projecte Smart City "el més ràpid possible" a Alcoi. Gomicia recorda que l'estada a Brussel·les serà de "formació i orientació perquè Alcoi avance en la digitalització". Un tècnic espanyol farà d'interlocutor entre Alcoi i la UE.