El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Diputació aconsegueix els diners per al Pla Director del Xorret de Catí

5,7 milions d'Europa i altres 5 de la Diputació per a posar en marxa un pla de dinamització turística d'interior amb el Xorret de Catí de Castalla com a protagonista.

Rebrà 5,7 milions d'euros d'Europa que serviran per a iniciar un ambiciós pla turístic d'interior en sis entorns naturals alacantins, amb el Xorret de Catí de Castalla com a referent de tots.

La Unió Europea ha aprovat una ajuda de 5,7 milions d'euros a la Diputació d'Alacant per a desenvolupar el 'Pla Director Xorret de Catí. Costa Blanca Interior’. Es tracta d'un projecte que vol actuar en sis entorns naturals de l'interior de la província a Saix, Onil, Castell de Castells, Petrer, Vall de Gallinera i Castalla, sent el Xorret de Catí el pol dinamitzador de totes elles.

És "la major inversió que mai hem aconseguit per al desenvolupament del turisme d'interior en la província d'Alacant", diu el president de la diputació Carlos Mazón, qui assegura que la diputació afegirà altres 5 milions, així que es disposarà de 10 milions d'euros per al Pla Director del Xorret de Catí.

El pla es basa en tres eixos: que siga rendible econòmicament, que elimine barreres arquitectòniques i siga accessible a tots, i la millora de l'eficiència energètica de l'edifici del Xorret de Catí. També es preveu la creació de zones enjardinades i esportives, piscina, àrea de bar i sales que servisquen d'allotjament o formació polivalent.

La Diputació ja compta amb l'esborrany del Pla, que la pròxima setmana remetrà a l'Ajuntament de Castalla perquè al seu temps el remeta a la conselleria de Medi Ambient, coses de la burocràcia. El diputat d'arquitectura, José Ramón González de Zárate, confia que la conselleria done el vistiplau a la rehabilitació de l'edifici i que este 2023 puguen iniciar els treballs per a la millora energètica i sostenibilitat.