El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Diputació d'Alacant aprova els comptes de 2020 amb l'oposició del PSOE

Plenari de la Diputació del 30 de desembre, on s'han aprovat els comptes per a 2020.

Des del grup socialista han assenyalat que de les seues esmenes "només han acceptat mesures que a penes aconsegueixen els 40.000 euros".

El plenari de la Diputació d'Alacant ha aprovat el pressupost per a l'any 2020, que ascendeix a 266,5 milions d'euros en ingressos i a 262,1 milions d'euros en despeses. Els comptes han tingut el suport dels grups Popular i Ciutadans, l'abstenció de Compromís i el vot en contra del Grup Socialista.

Es contemplen 90 milions d'euros en partides econòmiques destinades a col·laborar amb els ajuntaments per a garantir la prestació de serveis bàsics i de qualitat. El responsable d'Economia de l'òrgan provincial, Eduardo Dolón, ha detallat, entre altres actuacions, els 70 milions amb els quals es dotarà en els pròxims quatre anys el Pla Edifica, els 12 milions destinats a Carreteres, o els 8 milions d'euros pressupostats per a infraestructures hidràuliques. D'altra banda es preveuen vora 20 milions conjunts en matèria de Cultura i Transparència; 44 milions per als programes d'acció social i polítiques d'atenció a les persones.

El president de la Diputació, Carlos Mazón, ha afirmat sentir-se "molt orgullós" del treball realitzat pels diputats que integren el govern i ha insistit que "hi ha hagut una voluntat de diàleg i de consens real amb els grups de l'oposició fins a l'últim moment". En aquest sentit, Dolón ha afegit que es tracta d'uns comptes "equilibrats i solidaris que busquen el progrés i la modernització de la província".

Oposició del PSOE

Des del grup socialista han assenyalat que de les seues esmenes "només han acceptat mesures que a penes aconsegueixen els 40.000 euros". El portaveu socialista, Toni Francés, ha afirmat que "és impossible donar suport a un pressupost construït sobre una gestió fracassada i que no situa als municipis en el centre de les prioritats". Francés ha censurat que dels 46 milions d'inversions previstes en els municipis, "només 10 milions són per a obres noves, mentre que 36 M van destinats a executar el que està pendent dels últims cinc anys".

El portaveu del grup socialista, Toni Francés