El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Diputació d'Alacant inverteix 218.000 € per a condicionar el camí d'Almudaina a Planes

Un dels trams de carretera que serà reparat

El camí objecte del projecte té una longitud de 3.847 metres i uneix, a més de les citades poblacions, les carreteres CV-700 i CV-708.

L'obra tindrà una duració de dos mesos i amb ella es reforçarà el traçat de la carretera, es netejaran les cunetes, es drenarà el camí transversalment i també es construiran murs de maçoneria en diversos trams.

Les obres s'han iniciat aquest 15 d'octubre amb la signatura de l'acta de replanteig, que permetrà condicionar el camí que uneix els municipis de Planes i Almudaina. La Diputació d'Alacant s'encarregarà de finançar íntegrament l'actuació, valorada en 218.000 €.

Aquesta via interurbana, que discorre per finques agrícoles, presenta un ferm deteriorat que genera inseguretat en la circulació, a més de no disposar de marques viàries que separen tots dos carrils, un per cada sentit. Ademés, té un traçat molt sinuós en alguns trams i les cunetes estan totalment obstruïdes. Es per això que el projecte contempla, d'una banda, la reparació del camí mitjançant l'execució d'un reforç del ferm existent, i també la neteja de totes les cunetes de formigó, a més d'obres de drenatge transversal. D'altra banda s'han projectat trams de mur de maçoneria per a protegir la calçada dels lliscaments dels talussos, com també altres actuacions al voltant del llit per estabilitzar el talús i evitar la descalcificació del camí.

Segons ha explicat el diputat de Carreteres, Juan Molina, "aquesta obra s'emmarca en el pla de millora de camins supramunicipals de la província impulsat per la Diputació per millorar la connectivitat entre els municipis, especialment dels més petits, facilitant i fent més segurs els desplaçaments".