El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Diputació d'Alacant inverteix 520.000 euros per a impulsar el sector de les arts escèniques a la província

Reunió Festival d'Arts Escèniques
  • La segona edició del Festival d’Arts Escèniques es realitzarà en 64 localitats des de la segona quinzena d'agost fins al 15 de novembre. En cadascuna d'elles se celebraran fins a quatre espectacles de teatre, teatre infantil, circ i dansa. 

Les ajudes van dirigides als ajuntaments de la Comunitat per a promoure el sector teatral i circense de la província davant la crisi cultural derivada de la Covid-19. A l’Alcoià, Cocentaina, Gaianes, L'Orxa, Beniarrés, Alfafara, Benasau, Muro d'Alcoi i Agres són les poblacions que rebran les subvencions, i Onil i Castalla del Comtat.

La Diputació d'Alacant subvencionarà amb 520.000 euros a ajuntaments i altres ens locals de la província inclosos en el Festival d'Arts Escèniques. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, es va reunir el passat 12 d’agost amb representants de cinc associacions del sector per a presentar-los la resolució de la convocatòria, a la qual es van presentar 76 municipis.

La diputada va remarcar: “s'ha fet un gran esforç per a pràcticament duplicar el pressupost, amb prop de 700.000 euros dedicats a les ajudes que permetran dur a terme enguany en tota la província 208 representacions de companyies professionals d'arts escèniques, una quantitat molt superior enfront dels 280.000 euros del passat exercici que permet consolidar el festival i fer que arribe a molts més municipis”. Dels 700.000 inclosos en el pressupost de la institució provincial per a aquesta iniciativa cultural, 520.000 euros es destinaran a la programació de 2021 i 180.000 euros a la primera convocatòria.

La segona edició del Festival d’Arts Escèniques es realitzarà en 64 localitats, 23 més que en el passat exercici, i en cadascuna d'elles se celebraran fins a quatre espectacles de teatre, teatre infantil, circ i dansa. Les representacions es duran a terme majoritàriament des de la segona quinzena d'agost fins al 15 de novembre. De les 208 representacions, 65 són de teatre, 55 de teatre infantil, 40 de dansa i 48 de circ, a elecció dels municipis.

A la trobada de la setmana pssada van assistir el delegat territorial de l'Associació Valenciana d'Empreses d'Arts Escèniques (AVENTID), Paco Pérez, el representant territorial del Comité Escèniques, Morgan Blasco, la representant de l'Associació de Gestors Culturals, Marivel Albentosa, així com Ximo Ponce per l'Associació de Professionals de la Dansa (APDCV) i el vicepresident de Professionals del Teatre d'Alacant (Protea), Iván Jiménez. Tots aquestos professionals van valorar l'esforç realitzat per a augmentar significativament la inversió en el Festival d'Arts Escèniques enguany i van demanar que comencen els treballs per a preparar la pròxima edició de 2022, compromesa per la vicepresidenta, amb l'objectiu de recollir noves propostes i consolidar el festival.