El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Diputació destina més de 2,8 milions a les nostres comarques en concepte de Fons de Cooperació

La modificació pressupostària s'ha aprovat en la sessió del ple de la Diputació d'Alacant aquest 23 de maig.

Els 32 municipis de les comarques de l'Alcoià i el Comtat es repartiran una inversió d'aproximadament 2.824.000 euros que la Diputació d'Alacant destinarà al Fons de Cooperació provincial. Així mateix, l'ens provincial destinarà 38 milions d'euros entre els 141 municipis de la província dins de les inversions financerament sostenibles, quantia que s'ha aprovat amb una modificació pressupostària votada a favor per populars i socialistes, i amb l'abstenció de Compromís.

Els ajuntaments receptors decidiran la destinació dels 2'8 milions entre serveis públics bàsics, actuacions de protecció i promoció social, la producció de béns públics de caràcter preferent (biblioteques, arxius, equipaments culturals, instal·lacions esportives, etc), actuacions de caràcter econòmic o unes altres de caràcter general (gestió del patrimoni). El repartiment s'ha realitzat atenent criteris com la població, la superfície, la densitat o el nombre de pedanies. Alcoi és la ciutat que més finançament ha rebut, amb 145.000 €, seguida per Cocentaina amb 137.912 €, i Ibi amb 126.701 €. 

Altres de les partides pressupostàries reservades per la Diputació son els més de 2,5 milions d'euros destinats a la Xarxa Viària Provincial; l'autorització d'una despesa de 2.490.000 € per a la dotació de quatre convocatòries d'ajudes en matèria d'aigua; i una despesa de 550.000 € per a la convocatòria d'ajudes a entitats locals i de reg de la província.