El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Diputació injectarà 71 milions per a reactivar la construcció en la província

Imatge del plenari en línia celebrat per la Diputació aquest 20 d'abril.

"Esperem que siga un revulsiu per al sector de la construcció i per a l'economia en general", reconeix el diputat d'Infraestructures.

"La Diputació d'Alacant realitzarà la inversió econòmica més important de la seua història" ha assegurat el diputat d'Infraestructures, Javier Gutiérrez, després del plenari que ha celebrat l'ens provincial aquest dilluns, on s'han anunciat més de 71 milions per a obres en els municipis de la província.

Aquestes ajudes s'emmarquen en el Pla d'inversions i finançament en infraestructures PLANIFICA de la Diputació. Al plenari d'aquest dilluns –celebrat de manera telemàtica- s'ha aprovat per unanimitat la convocatòria i bases del Pla per als pròxims quatre anys. "Esperem que siga un revulsiu per al sector de la construcció i per a l'economia en general", reconeix el diputat d'Infraestructures, qui afegeix que "la proposta de canvi té com a premisses la transparència, el diàleg, i el repartiment d'ajudes de manera equitativa, basat en criteris tècnics, incidint a més en el suport a les poblacions més xicotetes". El primer any d'aplicació del pla serà destinat a la redacció dels projectes per part dels ajuntaments, mentre que durant els tres anys posteriors s'hauran d'executar les obres.

La unanimitat en l'aprovació d'aquest pla no ha impedit al grup socialista a demanar al govern provincial "agilitat" en l'execució d'inversions, les quals xifren en més de 50 milions d'euros "algunes d'elles de des de fa quatre anys". Asseguren que el pla Planifica només preveu per a enguany una inversió de 2,9 milions, "quantitat només per a la redacció de projectes i escassa per a la situació actual".

Segons un altre dels acords subscrits en la sessió d'aquest dilluns s'instarà al Govern central a flexibilitzar la regla de la despesa per a totes les entitats locals amb superàvit i que aquest puga destinar-se a qualsevol mena d'actuació dirigida a atendre la població vulnerable amb motiu de la pandèmia.