El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Diputació pagarà els 240.000 euros per iniciar les obres a l'Illa de Rodes

Maqueta del projecte del futur Parc Tecnològic a Rodes
Les obres tenen un termini de 3 mesos i suposaran catalogar tot l'immoble, recuperar el refugi antiaeri i consolidar les façanes

Suposa finançar al 100 per cent aquestes primeres obres de consolidació, necessàries per a portar endavant el projecte de Parc Tecnològic a l'Illa de Rodes. L'any pròxim l'Ajuntament vol canviar la qualificació del sol, d'educacional a dotacional, per poder encarregar ja la redacció del projecte final.

El pressupost de la Diputació d'Alacant inclou una subvenció per a l'Ajuntament d'Alcoi de 239.456 euros per a iniciar les obres en l'Illa de Rodes, i aquest mateix divendres 29 de desembre l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat la licitació de les obres de manteniment i conservació, treballs previs necessaris per a transformar l'Illa de Rodes en el parc tecnològic anunciat. L'alcalde d'Alcoi Toni Francés considera que la Diputació d'Alacant ha entés "que es tracta d'una iniciativa que transcendeix l'àmbit municipal, ja que es pretén que el Parc Tecnològic de l'Illa de Rodes siga un projecte tractor a la província d'Alacant".

Les obres que s'han de fer ara amb aquests 240.000 euros, i que financia al 100 per cent la Diputació, són la consolidació de les façanes i l'interior de l'immoble, així com la recuperació del refugi antiaeri i la catalogació de tots els elements que hi haja a l'Illa de Rodes. Aquestes obres tenen un termini d'execució de 3 mesos. L'Ajuntament confiava en poder iniciar les obres abans que acabara l'any, però no podra vore's moviment fins a principis del 2018. 

A banda d'açò, a principis de l'any 2018 està previst que passe per plenari municipal el canvi d'ús de la parcel·la, que ara està qualificat d'educatiu i ha de passar a dotacional. A partir d'eixe moment, ja es podrà encarregar la redacció del projecte per a convertir l'Illa de Rodes "espai, actualment degradat, en un centre de referència en Innovació i Investigació". Des del consistori asseguren que per al 2018 disposen d'un pressupost de 2,7 milions d'euros. El projecte total està valorat en 6 milions d'euros.