El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Diputació posa en valor la presa de Tibi en el marc del projecte europeu WAVE

Tibi

Ana Serna, diputada del Cicle Hídric, ha destacat que “la província d’Alacant compta amb un ampli i ric patrimoni hidrològic que pot suposar un al·licient per al seu desenvolupament turístic, cultural i econòmic”

Aquest programa de cooperació interregional, que lidera la institució en la província, busca generar oportunitats a través del patrimoni cultural vinculat a l’aigua

El conjunt de preses de Tibi i Relleu i el regadiu tradicional del Baix Segura són els dos projectes pilots triats per la Diputació d’Alacant en el marc del programa europeu de cooperació WAVE, per posar en valor i revitalitzar el patrimoni cultural de la província vinculada a l’aigua.

La institució alacantina, que ha rebut per la seua participació en la iniciativa 210.000€ procedents de la Unió Europea, invertirà aquesta quantitat en el desenvolupament de diferents actuacions en aquests enclavaments alacantins que permetran revalorar-los i crear noves oportunitats econòmiques, educatives i mediambientals al territori. 

Ana Serna, diputada del Cicle Hídric, ha destacat que “la província d’Alacant compta amb un ampli i ric patrimoni hidrològic que pot suposar un al·licient per al seu desenvolupament turístic, cultural i econòmic”.

En el cas de la presa de Relleu, la institució ha projectat un aiguamoll artificial junt a una zona per a aus i un centre d’educació ambiental, mentres que s’elaborarà un pla director d'ordenació per a la presa de Tibi.

Cal destacar, que el departament de Cicle hídric de la Diputació ha realitzat en els últims mesos un anàlisi sobre la situació del patrimoni cultural vinculat a l’aigua en la nostra província. Aquest anàlisi va ser compartit amb la resta de socis internacionals, el qual constitueix el punt incial per la realització de pla d’acció que millore la posada en valor del dit patrimoni i, en especial, que millore el recolzament públic i privat durant el procès.