El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Diputació preveu destinar més de 4 milions d'euros en obres per a l'Alcoià i el Comtat

Part de la inversió és per a compensar les obres derivades del temporal

Des de Balones, que rebrà 76.000 euros, fins als 425.000 euros d'Alcoi. Són les inversions financerament sostenibles previstes per la Diputació. L'any passat molts municipis les destinaren a solucionar els problemes del temporal, i des de la Diputació ofereixen de nou els diners perquè els pobles facen les obres que no pogueren fer el 2017

En concret són 4.155.000 euros per al Comtat i altres 1.430.000 euros per a l'Alcoià, que s'inclouen dins la convocatòria d'inversions financerament sostenibles de la Diputació d'Alacant. Per exemple, Alcoi pot demanar fins a 425.000 euros; Cocentaina més de 328.000; o Muro 300.000 euros. L'import més xicotet és el que es preveu a Balones, amb 76.000 euros. En la taula d'ací a la dreta es poden consultar tots els imports.

Amb aquests diners, els ajuntaments poden contractar un màxim de 4 actuacions, d'un ventall molt ample d'opcions, com per exemple obres al clavegueram, treballs relacionats amb residus o enllumenat, millora del medi ambient, promoció turística, seguretat i ordre públic, o fins i tot investigació científica. El termini màxim per a justificar les despeses és l'1 de novembre del 2019.

Cal tindre en compte que enguany, i segons expliquen des de la Diputació, part d'aquesta inversió es destina a "compensar els municipis que durant l'any 2017 destinaren l'ajuda provincial que reberen per a inversions financerament sostenibles per a pal·liar els danys causats pels temporals". Així, en la taula de la dreta on estan les xifres, hi ha una primera columna amb el nom Criteri A on es reflecteix el que el municipi pot rebre dins de les inversions financerament sostenibles. La segona columna, com a Criteri B, és la xifra que els municipis rebran per compensar les obres derivades del temporal, i que coincideix amb el que la Diputació els va destinar a cadascun l'any passat.

En xifres generals, a tota la província la inversió total és de 25 milions d'euros que. Quasi 14 corresponen al Fons de Cooperació Municipal i arribaran als 141 municipis alacantins. La resta, poc més d'11 milions d'euros, són per a compensar les obres del temporal, i es beneficiaran un total de 90 municipis. La convocatòria ja s'ha aprovat en la comissió d'infraestructures provincial, i es preveu que es ratifique divendres 13 de juliol en un plenari extraordinari de la institució. El president de la Diputació César Sánchez diu que "des del govern provincial impulsem, un any més, inversions financerament sostenibles que generaran ocupació i benestar, i a millorar la qualitat de vida dels ciutadans".