El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La distància entre els estudiants dins dels autobusos d'Alcoi enfronta a PSOE i Compromís

Autobús urbà / Pixabay

El PSOE indica que "les dades en les hores de màxima afluència sempre són inferiors als aforaments dels vehicles que estan al voltant de 70 persones".

Compromís Alcoi i PSOE no es posen d'acord amb la gestió dels primers dies de transport públic amb la tornada a les aules dels estudiants d'Alcoi. Mentre que Compromís assegura que "la falta de previsió del govern del PSOE provoca autobusos plens d'estudiants amb un greu perill de contagi de la COVID19", el PSOE assegura que "els autobusos que van als centres educatius compleix totes les mesures de seguretat marcades per la Conselleria", segons el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez.

Els Socialistes s'han encarregat que "hi haguera suficients vehicles en l'hora de més afluència, que és en l'entrada, com en quadrar les freqüències dels vehicles amb els nous horaris dels centres. En aquest cas, l'únic centre que es va doblar el nombre de vehicles davant les previsions va ser el Pare Vitòria amb dos autobusos a primera hora del matí, ja que, per exemple, l'Institut de Batoi fa setmanes alternes i, per tant, hi ha menys demanda del servei". Sobre aquest fet, Compromís indica que "el transport públic municipal, que depén de l'ajuntament, no ha estat preparat per a les onades d'estudiants a primera hora del matí que agafen el bus cap als centres educatius".

El PSOE indica que han fet un seguiment entre el 16 i el 18 de setembre per veure l'estat d'ocupació dels autobusos. L'informe "conclou que els aforaments i l'ús de la mascareta es compleixen". Més concretament asseguren que "les dades en les hores de màxima afluència sempre són inferiors als aforaments dels vehicles que estan al voltant de 70 persones".

La formació de Màrius Ivorra, en el seu comunicat, sosté que "el desdoblament del bus als centres educatius és una mesura imprescindible per evitar els contagis Covid-19 als nostres joves, des de Compromís exigim al govern de Toni Francés que comence a prendre seriosament la prevenció de la COVID19 per evitar futurs mals majors, i confinaments".

El Regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Alcoi, Jordi Martínez, lamenta "l'alarmisme" que ha volgut crear el portaveu de Compromís, Màrius Ivorra, que confirma, una vegada més, la poca responsabilitat d'alguns regidors de l'oposició en temes tan sensibles com la Covid-19: "El transport urbà d'Alcoi compleix totes les mesures de seguretat marcades des de Conselleria, un fet demostrable en dades. Lamentem les declaracions del senyor Ivorra parlant d'autobusos abarrotats i perill de contagi, amb la clara intenció de crear alarma. L'inici del curs escolar està sent un moment complicat per a tots i necessitem, ara més que mai, ser responsables i no generar alarmismes basats únicament en percepcions o en intencions polítiques perquè els alcoians i alcoians el que necessiten són regidors rigorosos i sensats que pensen en les necessitats dels habitants d'Alcoi més que en les pròximes eleccions".