El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La família Sanus Sellés dona l’escultura maqueta ‘Alcoy a San Jorge’ a l’Ajuntament

El 21 d'abril de 1983 va ser inaugurat el monument ‘Alcoy a san Jorge’ d'11 metres d'altura en la plaça de la Constitució, coneguda popularment com La Rosaleda.

L'escultura maqueta primer va ser donada per part de l'Associació de Sant Jordi a la família Sanus Sellés i és que Enrique Luis Sanus Abad és President d'Honor de l'entitat. Ara la família ha decidit donar l'esculturaal'Ajuntament per a que la puga veure tota la població.

El passat 13 de maig la família Sanus Sellés va fer una donació a l’Ajuntament d’Alcoid’una escultura maqueta del projecte del monument ‘Alcoy a San Jorge’, una obra de José Gonzalvo.

La maqueta es va presentar el 21 d’abril el 1982 i un any després el 21 d'abril de 1983 va ser inaugurat el monument ‘Alcoy a san Jorge’ d'11 metres d'altura en la plaça de la Constitució, coneguda popularment com La Rosaleda. Es tracta d'un grup escultòric carregat de simbolisme en el qual es mostra un sant Jordi de pau, acompanyat de diferents elements que representen la indústria, el treball, l'art, la música i les festes.

La maqueta en qüestió va ser donada en un inici des de l’Associació de Sant Jordi a la família Sanus Sellés. Ara la família l’ha donat a l’Ajuntament amb la intenció de que puga ser contemplada per tota la ciutadania. Enrique Luis Sanus Abad és President d'Honor de l'Associació de Sant Jordi i va ser president d'aquesta Institució des de mitjan anys setanta fins a finals dels 80.