El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Federació Valenciana de Bàsquet organitza en Alcoi per primera vegada un curs de formació per a entrenadors

Roda de premsa amb representants del Nou club Bàsquet Alcoi, la regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Alcoi, la Federació Bàsquet Comunitat Valenciana, i el col·legi Sant Vicenç de Paül.

El curs es correspon al nivell 1 en la formació d'entrenadors de bàsquet, que acredita per a dirigir principalment a equips en categories de formació.

S'han adjudicat totes les places ofertades per al curs, que tindrà lloc al col·legi Sant Vicenç de Paül fins a la segona setmana del pròxim mes de gener.

L'estructura del curs contempla una part presencial i una altra de caràcter no presencial (270 hores lectives entre les dues), a les quals s'ha de sumar el vessant pràctic, que vindrà a completar les 400 hores totals del curs. Les àrees de formació inclouen un bloc comú, amb assignatures sobre la sociologia de l'esport, les bases psicopedagògiques de l'ensenyament, o formació en primers auxilis. També un altre de caràcter específic, on tractar aspectes més tècnics del joc, i un últim d'aspecte complementari. El curs es correspon al nivell 1 en la formació d'entrenadors de bàsquet, que acredita per a dirigir principalment a equips en categories de formació.

El president de la Federació Bàsquet Comunitat Valenciana, Salvador Fabregat, ha reconegut l'esforç que implica organitzar aquesta mena de cursos, encara que el fet d'haver cobert totes les places justifica tot l'esforç realitzat.

Per part de l'administració alcoiana, el director d'Esports, Miguel Juan Reig, ha remarcat el "compromís del govern local amb la formació", necessària en la pràctica del bàsquet, que "a la nostra ciutat s'ha convertit, per darrere del futbol, en l'esport que major nombre de fitxes federatives presenta".

Des del Club Nou Bàsquet Alcoi, com a impulsors de la iniciativa, celebren que Alcoi aculla per primera vegada el curs de formació, llargament demandat pels practicants d'aquest esport a la nostra ciutat.