El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Federació valenciana de Parcs Empresarials es reuneix a Alcoi

  • Una EGM és una Entitat de Gestió i Modernització, la nova figura jurídica prevista en la Llei d'Àrees Industrials de la Generalitat. L'empresariat dels polígons ha d'associar-se i convertir-se en EGM si volen ser considerats àrea industrial avançada i optar a subvencions per a la millora d'infraestructures i servicis.
  • A Alcoi, també Cotes Altes ha iniciat els tràmits per convertir-se en EGM.

Analitzaran l'estat de les ajudes a àrees industrials, i el ritme de constitució de les EGM, la nova figura jurídica per a l'empresariat dels polígons. L'amfitriona de la reunió és Cotes Baixes com una de les primeres EGM constituïdes a la Comunitat Valenciana.

Cotes Baixes va ser un dels primers polígons valencians (i el primer alacantí) on l'empresariat es va organitzar per a crear una EGM, una Entitat de Gestió i Modernització. A hores d'ara ja s'han creat 12 a tota la Comunitat Valenciana, i abans que acabe l'any es preveu que siguen 15. A Alcoi també Cotes Altes ha iniciat els tràmits per a la conversió, i així entrar en el mapa d'àrees industrials de la Generalitat Valenciana.

De tot açò es parlarà en l'assemblea ordinària de FEPEVAL, la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana, que ha triat Alcoi per a la seua reunió. A més del ritme de creació d'EGM, també s'analitzarà l'estat de les ajudes a polígons per part de l'IVACE i la conselleria d'economia, i es presentarà el congrés nacional sobre EGM que se celebrarà a Alacant en desembre.

L'assemblea de FEPEVAL tindrà lloc a l'Àgora d'Alcoi durant tot el matí d'este dijous 1 de desembre. Participarà el conseller d'economia Rafa Climent i el president de FEPEVAL, Santiago Salvado. Des d'Alcoi intervindran el president de l'EGM Cotes Baixes, Ramón Juan; l'alcalde Toni Francés i el regidor d'Innovació Jordi Segura.