El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

La Festa alcoiana brilla en San Femín

  • Dues festes d'interés turístic internacionals, dues de les grans de l'Estat espanyol i a les que uneixen moltíssimes coses.

Inaugurada l'exposició 'De lo que nos une' que ha ideat Mónica Jover, assessora artística de l'Associació de Sant Jordi, a Pamplona. Representants de l'ASJ, comandada pel seu president, Juan José Olcina, han explicat al món com és la Festa alcoiana i els seus signes d'identitat. Immersió en 3D, audiovisuals, vestits de càrrecs, panells i una creació espectacular de fils que uneixen els dos patrons són els elements fonamentals d'una mostra que ha causat admiració.

9 responsables de l'ASJ han viatjat fins a Pamplona per a mostrar al món la Festa alcoiana. Mesos de preparació per a una exposició que es perllongarà fins al 20 d'agost i per la que està previst passen milers de persones aprofitant que en uns dies comencen els Sanfermins més desitjats de la història.

Dues festes d'interés turístic internacionals, dues de les grans de l'Estat espanyol i a les que uneixen moltíssimes coses. Dos patrons coetanis, devoció, xupinzado o himne de festes, penyes i filaes... i milers de visitants.

Juan José Olcina, president de l'ASJ, ha oficiat un discurs en el qual ha agraït l'oportunitat que per a la Festa alcoiana suposa exposar-se en un aparador tan important. Ha explicat a grans trets com són les festes alcoianes i ha finalitzat amb un 'Visca San Fermín i Gora Sant Jordi".